Eks bureaumand starter ny erhvervsgren i Danmark

Peter Engholm
25@mail.dk

Skandinaviens største lektiehjælpsvirksomhed åbner i Danmark med en tidl. bureau-mand som chef. Nu har han brug for hjælp til markedsføringen.

Lektiehjælp i Danmark foregår typisk uorganiseret, via netværket og sort. Det vil svenske My Academy gøre op med og tilbyder nu organiseret privat lektiehjælp til danskerne.

En afdeling er åbnet i København, og de første 50 lektiehjælpere, alle studerende ved højere læreranstalter, er allerede ansat.

”Timingen er helt rigtig lige nu for en kontrolleret lektiehjælpsbranche i Danmark. Familier er klar til at sætte pris på fordelene ved en professionel lektiehjælper, hvor arbejdet er kvalitetssikret, og hvor lektiehjælperne gennemgår en intern uddannelse i undervisning og skal have ren børne- og straffeattest. Vi ser det som en win-win-win-situation: Skoleeleverne blever dygtigere, flere studerende får reelle job, og statskassen får øgede indtægter”, siger Rune Sørensen, Country Manager, My Academy Danmark.

Organiseret privat lektiehjælp er ifølge Rune Sørensen et velkendt fænomen i Europa. Alene i Frankrig beskæftiger branchen ca. 100.000 personer. I Sverige er konceptet også udbredt – men her lignede markedet for 7-8 år siden det danske i form af individuelle initiativer, der ofte blev betalt sort.

Nu findes der en lang række virksomheder, der arbejder professionelt med lektiehjælp, og My Academy har 12 kontorer i Sverige, der sidste år ”producerede ca. 100.000 lektiehjælptimer” og omsatte for godt 30 mio. kr.

Både konceptet, underviserne og en hjemmeside er klar – næste trin for My Academy Danmark bliver markedsføringen. Før Rune Sørensen blev country manager for My Academy, var han account manager på reklamebureauet Integral – men han kan ikke håndtere opgaven ene mand:

”Vi er klar til at investere i Danmark. Det er nødvendigt, for vi skal ikke kun udbrede kendskabet, vi skal også skabe markedet via vores model. Så vi indleder nu en dialog med bureauerne,” siger Rune Sørensen.

My Academy Danmark vil tilbyde lektiehjælp via enten klippekort eller et på forhånd aftalt antal timer. Her sættes der mål op for undervisningen, og der vil blive afleveret en rapport efter hver undervisningsseance.