Eks DSB-chef hurtigt i nyt job

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

DSBs salgs- og marketingdirektøren sagde op i slutningen af året – og blev straks kontaktet af en potentiel ny arbejdsplads.

Niklas Marschall fik ikke lov til at tænke sig om ret længe efter, at han i slutningen november sagde sit job op som salgs- og marketingdirektør i DSB.

“Da jeg hørte, at Niklas ville forlade DSB, måtte jeg kontakte ham for at høre om hans fremtidsplaner,” siger Gregor Bieler, der er CEO for Unwire.

Firmaet beskæftiger sig med mobile betalinger, og det var åbenbart ikke svært for de to at tale sig ind på hinanden: Niklas Marschall starter d. 1. marts som ny kommerciel direktør i firmaet med ansvar for salg, før-salg og marketing.

“At være med til at drive globale vækstambitioner og at være med til at designe fremtiden for, hvordan folk rejser og betaler med deres mobil-telefon er en fantastisk mulighed for mig. Min passion og erfaring centrerer sig meget om mobile billetter og mobile betalinger,” siger Niklas Marschall.

Hans afgang fra DSB kom oven på længere tids uroligheder i forbindelse med en bureaukonkurrence og selskabets imagekampagne. Uenighed mellem marketing og kommunikationsafdelingen blev meget bemærkelsesværdigt udstillet i flere artikler i Børsen og førte til et opgør.

Det forlyder, at Niklas Marschall fik nok og smækkede eftertrykkeligt med døren.

Unwire er stiftet i 1999, har Maj Invest som ejer, ca. 120 ansatte, hovedkontor i København og repræsentation i seks lande.

Unwire har i stort omfang fungeret som udviklingshus for enkeltprojekter, såsom sms-afstemninger til specifikke talentshow i tv, enkeltopgaver om mobil-billetter til tog og busser osv. Fremover skal nyudvikling tænkes ind som et led i en produktudvikling, der kan sælges til mange.

Selskabet satser i stort omfang på store butikskæder, transportselskaber mv., som dels har mange kunder, dels relationer til kunderne, i form af loyalitetsprogrammer mv. Unwire ser store perspektiver i at kombinere disse virksomheders loyalitetsprogrammer og betalinger i én og samme funktion i mobiltelefonen.