Eks-partnere i Hello Group flyvende fra start

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Jørgen Juul og Anders Hjarnaa har stiftet eget bureau. Det har sit navn i skyerne og er på kort tid kommet pænt i vejret, hvad angår ansættelser.

Køb og salg af ejerandele i bureauer er ikke noget, man bare lige gør. I maj omtalte Bureaubiz, at Jørgen Juul og Anders Hjarnaa trådte ud som partnere i Hello Group, der havde redefineret sig selv – og i den forbindelse også skilt sig af med hele sin tekniske safdeling på i alt ni medarbejdere.

Ved den lejlighed blev det nævnt, at Juul og Hjarnaa pønsede på at starte for sig selv – og det har de gjort. I slutningen af juni forlod de to partnere bureauet og stiftede kort efter deres eget: CPH Cloud Company, der må siges at have fået en flyvende start, idet bureauet nu beskæftiger 10 personer.

Men eks-partnere i Hello Group er Jørgen Juul og Anders Hjarnaa først blevet for nylig – indtil i sidste uge havde de fortsat et ejerskab på tilsammen 16 pct. af Hello Group. I torsdags solgte de så deres aktier til de øvrige ejere af Hello Group.

Det at stifte et bureau er ikke nyt for Jørgen Juul, der i begyndelsen af 90erne etablerede Juul og Stejle – angiveligt Danmarks første webbureau – sammen Søren Kenner, der også var partner i Hello Group, og som udtrådte samtidig med Jørgen Juul og Anders Hjarnaa.

Anders Hjarnaa kom til Juul & Stejle i 1999 som projektleder for siden at blive medejer og teknisk direktør. I 2007 fusionerede Juul & Stejle med Hello Group.

Det nye bureau, CPH Cloud Company, udvikler websites, e-commerce, social media og mobilløsninger. Navnet er valgt, fordi bureauets speciale er såkaldte mashups, hvor man gør brug af eksisterende teknologi kombineret med services i “skyen”. Skyen er i den forbindelse en bred betegnelse for det globale netværk af tilgængelige data, vi er omgivet af, bl.a. geografiske data, Google, YouTube og Facebook.

Smart anvendelse af eksisterende teknologi handler desuden om at nyudvikle så lidt som muligt, og bruge ressourcerne på at ramme helt præcis, dér hvor det skaber værdi og resultater – hedder det i en pressemeddelse fra CPH Cloud Company, der ejes af Jørgen Juul og Anders Hjarnaa med 50 pct. hver.

I samme pressemeddelelse understreges det, at de to bureaustiftere har et fortsat godt samarbejde og forhold til de tidligere partnere og kolleger i Hello Group. Det stemmer godt overens med den afskedshilsen, som Hello Groups adm. direktør, Peter Schmidt, gav Juul og Hjarnaa i maj:

“De er teknisk orienterede og kender vores kunder sindsygt godt, så dem vil vi med meget stor sandsynlighed arbejde sammen med fremover.”

Jørgen Juul er i øvrigt ikke kun teknisk orienteret – før entreen i bureauverdenen var han i pladebranchen og co-producer samt med-forfatter på flere af MC Einars hits, bl.a. Jul Det’ Cool, der med statsgaranti rammer radioerne nok engang om en måneds tid.