Ekstra Bladet haler ind på BT – men den forkerte vej

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

De to formiddagsavisers oplag nærmer sig hinanden – på et historisk lavt niveau.

Ekstra Bladets oplag nærmer sig BTs mere og mere. Desværre for Ekstra Bladet er det i nedadgående retning, avisen haler ind på BT, og avisen er nu under 70.000.

Det er resultatet af et fald i oktober på hele 14,5 pct. til knap 69.000. Kun Fyns Amts Avis havde et større procentuelt fald.

BT faldt noget mindre – selvom et minus på 9,7 pct. til 67.000 ikke er meget at prale med. Både i august og september var BTs fald mindre end Ekstra Bladets og derfor ligger de to formiddagsaviser nu tæt på hinanden.

Ellers er der ikke meget nyt i de månedlige Udgivererklæringer fra Dansk Oplagskontrol. Af de store aviser klarer Berlingske Tidende sig bedst med et lille fald på et par procent og sammen med Jyllands-Posten er Berlingske den eneste avis med et oplag over 100.000, idet Politiken er krøbet under.

Børsen ser ud til at stabilisere sig på pladsen som Danmarks 4. største avis.

Samlet forsvandt der 5,2 pct. – eller ca. 54.000 aviser – i oplag.

Heller ikke ugebladene har meget at prale med. Et minus på 5,8 pct. er lige med ca. 75.000 færre solgte ugeblade, og det dækker over fald i varierende størrelse hos de fleste. Kun Kig Ind og Søndag opnåede et større oplag i oktober.