Af Peter Engholm 25@mail.dk

Sidste år lancerede Kvik sit alt-inklusive-køkken til 25.000 kr. Nu kommer opfølgeren – til 10.000 kr. Men kan man kommunikere så massivt på pris uden at forsømme image-delen?

Da finanskrisen i begyndelsen af 2009 havde sat en stopper for forbrugsfesten, gik køkkenproducenten Kvik offensivt til værks og lancerede et alt inklusive køkken til 25.000 kr. I morgen går Kvik ud igen og har strammet prisskruen – et alt inklusive køkken til 10.000 kr., der er til salg i weekenden.

“Da vi introducerede alt inklusive køkkenet til 25.000 kr., brugte konkurrenterne en masse tid med lommeregneren for at regne ud, hvordan de kunne gøre det endnu billigere. Vi håber derfor, at de nu igen vil bruge tiden på at regne priser. Så vil vi koncentrere os om at sælge flere køkkener i mens,” siger Kviks adm. direktør, Carsten B. Andersen, i en pressemeddelelse.

Den aggressive kampagne sættes i søen for “i bund og grund for at ændre den prisopfattelse om drømmekøkkenet, som folk går rundt med i hovedet.”

Men kommunikerer I så stærkt på prisen, at brandingen risikerer at gå fløjten – at I bare opfattes billige?

“Har du set billedet af køkkenet?”, spørger Søren Als, marketingdirektør i Kvik.

“Det er et faktisk et fedt køkken. Og dermed er det i tråd med vores grundlæggende mission om at sælge moderigtige køkkener til overraskende lave priser,” siger Søren Als.

Men typisk vil en stærk prisfokusering blive fulgt op af en imageannoncering – vil vi se det her?

“Det er klart, at vi med alt inklusive køkkenet til 10.000 kr. – inkl. hårde hvidevarer – er helt ovre på prissiden. Det er denne gang mere pris end design, og det gør vi for at hamre igennem mudderet, hvor man hos konkurrenterne sparer momsen eller får rabat. Vi kommunikerer faste lave priser – ja, overraskende lave priser,” siger Søren Als

Kommentarer

  1. Det er altså på tide at revidere den klassiske branding tankegang. Pris er blevet en grundlæggende forudsætning hos forbrugerne
    Hvor vi tidligere kunne definere premium brands ud fra en højere loyalitet og lavere prisfølsomhed, er dette ikke nødvendigvis tilfældet længere. Vores årlige 3D analyse beskriver oftere og oftere, at selv de mest committede forbrugere er meget prisfokuserede, selv inden for traditionelt ikke særligt prisdrevne kategorier. Man kan sige, at krisen har været en medvirkende årsag, men udbredelsen af digitale markedspladser og mulighed for prissammenligning har helt sikkert også forstærket tendensen. Mit råd til Søren og Kvik er ‘kør på’, der er ingen fare for brandet sålænge I taler i øjenhøjde og produktoplevelsen kan bære det.

  2. At Kvik både formår at levere på oplevelsen af at få et fedt køkken og det til en pris der er 112 % i orden gør dem bare til nutidens svar på et powerbrand.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club