Ekstremt aggressiv kampagne fra Kvik. Men hvad med brandet?

Peter Engholm
25@mail.dk

Sidste år lancerede Kvik sit alt-inklusive-køkken til 25.000 kr. Nu kommer opfølgeren – til 10.000 kr. Men kan man kommunikere så massivt på pris uden at forsømme image-delen?

Da finanskrisen i begyndelsen af 2009 havde sat en stopper for forbrugsfesten, gik køkkenproducenten Kvik offensivt til værks og lancerede et alt inklusive køkken til 25.000 kr. I morgen går Kvik ud igen og har strammet prisskruen – et alt inklusive køkken til 10.000 kr., der er til salg i weekenden.

“Da vi introducerede alt inklusive køkkenet til 25.000 kr., brugte konkurrenterne en masse tid med lommeregneren for at regne ud, hvordan de kunne gøre det endnu billigere. Vi håber derfor, at de nu igen vil bruge tiden på at regne priser. Så vil vi koncentrere os om at sælge flere køkkener i mens,” siger Kviks adm. direktør, Carsten B. Andersen, i en pressemeddelelse.

Den aggressive kampagne sættes i søen for “i bund og grund for at ændre den prisopfattelse om drømmekøkkenet, som folk går rundt med i hovedet.”

Men kommunikerer I så stærkt på prisen, at brandingen risikerer at gå fløjten – at I bare opfattes billige?

“Har du set billedet af køkkenet?”, spørger Søren Als, marketingdirektør i Kvik.

“Det er et faktisk et fedt køkken. Og dermed er det i tråd med vores grundlæggende mission om at sælge moderigtige køkkener til overraskende lave priser,” siger Søren Als.

Men typisk vil en stærk prisfokusering blive fulgt op af en imageannoncering – vil vi se det her?

“Det er klart, at vi med alt inklusive køkkenet til 10.000 kr. – inkl. hårde hvidevarer – er helt ovre på prissiden. Det er denne gang mere pris end design, og det gør vi for at hamre igennem mudderet, hvor man hos konkurrenterne sparer momsen eller får rabat. Vi kommunikerer faste lave priser – ja, overraskende lave priser,” siger Søren Als