En irsk fodboldspiller og en islandsk tv-vært var Gaute Høghs vikarer fra himlen. Mød dem her

Peter Engholm,
journalist

Sasha Denham og Sunneva Sverrisdóttir var stærkt medvirkende til det bedste resultat for Co/Plus nogensinde. Nu bliver de partnere i bureauet. Her er et nærbillede af dem.

Det viste sig at være vikarerne fra himlen, da Gaute Høgh overlod styringen af Co/Plus til Sasha Denham og Sunneva Sverrisdóttir. Det skete akut og af nød, for han fik covid-19 og lå på hospitalet i månedsvis, herunder flere gange på intensivafdelingen.

Han kom pø om pø tilbage. Og det gjorde bureauet i udtalt grad også. 2021 var det bedste regnskab i bureauets 15 år lange historie, og æren for det resultat tilfaldt også Sasha Denham og Sunneva Sverrisdóttir, hhv. managing director og head of business development.

Anerkendelsen fra Gaute Høgh falder ikke kun i ord, som kan læses her, men nu også i form af partnerskab i bureauet.

Hvem er så de to kommende partnere i Co/Plus, der sidste år forøgede bruttoavancen med 16 mio. kr., hvoraf de 12 mio. kr. havnede på bundlinjen?

Et kig på de to cv’er viser et usædvanligt punkt hver: Sasha Denham fik sin studentereksamen over fire år under Team Danmark og har spillet på ungdomslandsholdet i fodbold, og Sunneva Sverrisdóttir både skrev, producerede og var vært på serierne ‘Tveir + sex’ og ‘Prófíll’ på Islands svar på TV 2.

Og som navnene antyder; de to partnere er ikke danskere. Sasha Denham er ganske vist født og opvokset i Danmark, men hendes forældre er irske, og hun har irsk pas. Sunneva Sverrisdóttir er fra Island.

Der er særligt én stor forskel i cv’et hos de to: Sunneva Sverrisdóttir kom til Co/Plus for tre år siden fra Kunde & Co, mens Sasha Denham har været på Co/Plus i hele sin hidtidige karriere. Hun var først praktikant, så studentermedhjælper og har siden arbejdet sig op.

Erfaring fra fodboldbanen til bureauet
Sasha Denham først:

“Jeg har spillet fodbold i 1. division indtil for et par år siden og er vant til at blive presset fysisk og mentalt. Det har rustet mig godt i ledelsesøjemed, og jeg har opdaget, at der er overraskende mange paralleller mellem at være anfører og at drive en virksomhed.”

Og hun blev vitterligt presset, da Gaute Høgh måtte slippe ikke bare tøjlerne, men alt, til fordel for hospitalet.

”7-8 medarbejdere var opsagt, men ikke fritstillet. Alle arbejdede hjemmefra, og gården skulle passes. Min fordel var, at jeg kender alle dimensionerne i forretningen og størstedelen af kunderne. Vi rykkede tættere sammen – med frihed under ansvar,” siger Saha Denham og uddyber:

”Det er vi stadig bevidste om: At vi hver især har styrker, som skal komme frem og bringes i spil. Vi skal shine i alle aspekter.”

Hvad er det, du og Sunneva Sverrisdóttir har gjort?

”Bygget videre på de stærke kompetencer og gode processer. Vi har optimeret og skabt et mere moderne setup.”

Hvad lægger du i ordet ‘moderne’?

”At arbejdet ikke er alt. Da jeg var studentermedhjælper, var arbejdstiden 9-23. Men man bliver ikke inspireret af hæve-sænkeborde, men også af at være til stede andre steder – og så være i nuet, når man er på bureauet,” siger Sasha Denham.

Hun har denne karakteristik af Sunneva Sverrisdóttir:

”Sunneva har en høj IQ og EQ. Hun kan sparre med CEO’s og tænke kreativitet ind i forretningen. Hun ser tingene med kundens øjne – og har ører for vækstmuligheder.”

Taget egen medicin
Selv siger Sunneva Sverrisdóttir:

”Jeg er uddannet fra CBS inden for strategi, marketing og innovation, og det er netop dét, jeg arbejder med hos Co+. Det var dét, der gjorde mig interesseret i at tage fra Kunde & Co til Co/Plus.”

Hun tilføjer:

”Vi bruger virksomheders eksisterende ressourcer til at skabe ny vækst gennem kreativitet – hvad enten det er en ny forretningsmodel, et nyt produkt, nyt brand, subbrand – eller optimering af et eksisterende brand.”

Det lyder som om, at I har taget jeres egen medicin de seneste par år …

”Det handlede i begyndelsen om overlevelse. Jeg kommunikerede med kunder, jeg ikke havde mødt før. Det var hårdt, men også lærerigt. Det viste sig bl.a. ved, at vi ikke var så afhængige af Gaute, som vi troede,” siger Sunneva Sverrisdóttir.

Hun uddyber:

”Da Gaute kom tilbage, analyserede og identificerede vi vores styrker; hvad vi er gode til og stærke i. Ikke kun os tre, men alle på bureauet. Alle skal ikke være inde over alt. Det frigør tid, og ved at være lydhøre over for hinanden, har vi formået at fastholde  nøglemedarbejdere – og kulturen. Co/Plus er mere end bare arbejdsrelationer. Det er et kærligt miljø.”

Om Sasha Denham siger Sunneva Sverrisdóttir:

”Sasha er enormt rationel på den gode måde. Hun er god til at se det store billede – at tænke på helheden, uden nødvendigvis at fokusere på de næste kroner i kassen. Selv med mange jern i ilden holder hun hovedet koldt – og formår at skabe et godt arbejdsmiljø.”

Vil ikke vokse for vækstens skyld
2021 var et vanvittigt flot år for Co/Plus. Sasha Denham dæmper straks forventningerne til 2022:

”Vi skal ikke vokse bare for at vokse. Sunneva, Gaute og jeg er enige om at bevare størrelsen. Vi skal følge projekterne tæt, vi skal være på fornavn med kunderne og være tæt på vores kolleger. Nærheden i det daglige, det nærmest familiære, skal fortsætte. Og det er uforandret projekterne, der driver os.”

Sunneva Sverrisdóttir tilføjer:

”Jeg har ikke svært ved at finde glæden og se det fede i det, vi laver sammen med de kunder, vi har – et arbejde, der i øvrigt går på tværs af landegrænser. Co/Plus er et lille, men globalt konsulenthus. Vi tager noget med os fra alle de steder, vi er.”