100 år gammel kiks vandt Grand Prix i Cyber

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Og det samme gjorde et high-tech produkt. Cyber-konkurrencen bød nemlig på hele to Grand Prix’er.

Oreo fik stor opmærksomhed, da man var hurtig på Twitter under black-outen i den amerikansk Super Bowl. Det var ikke tilfældigt, for Oreo havde faktisk øvert sig på at være aktuelle med en 100 dage lang kampagne, der var så godt tænkt, at den indbragte den ene af to Grand Prix’er i Cyber-konkurrencen.

Den anden Grand Prix tilfaldt The Beauty Inside fra Toshiba og Intel – en interaktiv webisode, der var en kærligheds-historie og omhandlede The Beaty Inside – i mennesker. (se en case-video her)

Præsentationen af vinderen fremkaldte et spørgsmål om brandingen i kampagnen – og fik svaret fra juryen, at substansen i historien netop relaterer sig til budskabet omkring produkterne.

Men som nævnt fik et så lavteknologisk produkt som en kiks også den ene af de to top-priser. Oreo fyldte 100 år og lancerede en kampagne omkring 100 ideer på 100 dage med henblik på at træde ind i den moderne verden.

Man startede hver dag med at diskutere, hvad folk talte om den dag og udvalgte på det grundlag en række ideer, som blev lanceret på forskellig vis.

Et dynamisk og næsten redaktionelt arbejde, som fik anerkendende ord fra juryen – og i mange tilfælde lige frem gjorde Oreo til nyheden.

”Hvis man kan arbejde på den måde med et 100 år gammelt brand, så er der rigtig mange muligheder for alle brands,” sagde juryformanden Bob Greenberg.

Juryen fremhævede, at cyber i dag præges mere og mere af et traditionelt medie som tv, når man skal binde web, mobile og sociale medier sammen – og kvaliteten er høj.

Men samtidig fandt de Cyber-konkurrencen problematisk, fordi digital reelt er inde over alt, og det er derfor svært at afgrænse Cyber.