Endnu et af de oprindelige Deducta-selskaber er taget under konkursbehandling efter først at være blevet sendt til tvangsopløsning.
Denne gang drejer det sig om Seka Property, der var det selskab, hvor ejerskabet til den store Hellerup-ejendom og de øvrige selskaber i gruppen var placeret.
Selskabet blev lige som de fleste af de øvrige selskaber først sendt til tvangsopløsning – typisk fordi der ikke var nogen ansvarlig ledelse eller indsendt et årsregnskab – for så i den videre proces i stedet at blive taget under konkursbehandling.
Alle selskaberne har Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten som kurator. Han er bl.a. kendt som kurator i IT Factory.
Opløsningen af gruppen startede med en skilsmisse mellem Deductas hovedejere på den ene side, Steen Enegaard og Kim Alsbæk, og partner i Deducta Online Marketing, Sebastian Gullak på den anden.
Efterfølgende blev det til en konkursbegæring mod Deducta Online Marketing, hvor Boris Frederiksen blev kurator.
Steen Enegaard og Kim Alsbæk valgte at forlade den mere komplekse selskabsstruktur og samle aktiviteterne i det nuværende Deducta A/S, og de øvrige Deducta-selskaber skiftede navn til typisk franske byer. Siden endte de så i tvangsopløsning og konkurs.
Boris Frederiksen bekræfter, at Skat er største kreditor på grund af et momskrav, men man er endnu ikke færdig med at rede trådene ud.
Han fortæller, at der godt nok er en række mellemregninger mellem de forskellige selskaber, men det er ikke det, der har størst interesse lige nu.
“Umiddelbart er det selskaber uden nævneværdige aktiviteter eller midler, og der er ingen grund til at bruge meget tid på, hvordan man fordeler ingenting,” siger Boris Frederiksen og fortsætter:
“Derfor retter vores interesse sig mod, om den overdragelse af aktivitet, der er sket fra de forskellige selskaber, er sket på en acceptabel måde. Men det er for tidligt til, at jeg kan sige noget om det.”
Hvad angår Hellerup-ejendommen til en værdi af et tocifret million-beløb kan han dog fortælle, at overdragelsen umiddelbart ser tilforladelig ud.