Er Reality-kendisser også succesfuld reklame?

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Tal på online-visninger kan være svære at forholde sig til. Hvornår er noget en fiasko eller en succes? Reality-kendisser kan give opmærksomhed – men giver de også succes?

I sidste uge stillede vi spørgsmålet, om anvendelsen af reality-kendisser virkelig var god reklame, hvis man ikke kun ser på opmærksomheden men også på værdierne for brandet.

Svaret var entydigt fra Synoptiks marketingdirektør, Thomas Koefoed, og Fireballs adm. dir., Anthony Aconis.

Der er ingen problemer med at anvende reality-kendisser, når bare man bruger dem som det, de er.

Men er det også succesfuld reklame?

Det kan der være flere indgange til – men en af dem handler om Youtube-visninger. Det var f.eks. det, som Fresh Fitness, der står bag et af de seneste reality-eksempler med filmene med Linse Kessler og Gustav, har slået på.

De to film har fået henholdsvis lidt over og lidt under 40.000 visninger på en måned.

Noget mere end Synoptiks Amalie-film, der har fået 8-9.000 visninger på en uge.

Det tal er Thomas Kofoed godt tilfreds med ud fra den betragtning, at det er meget for en optiker-film. Men det er selvfølgelig mediebudgettet, der er det centrale i kampagnen.

Også Fresh Fitness direktøren er tilfreds. Men her spiller Youtube en større rolle for det er et beskedent mediebudget, der ligger bag. Den har kun kørt hos Viasat-gruppen og opnået 48 GRP’er blandt alle i løbet af en kort kampagne-periode på under 14 dage. Det er at betragte som en beskeden kampagne, og visningerne på Youtube svarer til blot to ekstra GRP.

“Jeg har ikke forstand på, hvor meget man skal forvente. Men mit reklamebureau (Kunde & Co, red.) har fortalt, at det er ganske få film, som på et år opnår så mange visninger, og så lyder det tilfredsstillende. Desuden kan man også se filmene på Facebook, men her kan jeg ikke se tal på visninger,” siger adm. dir. Rasmus Ingerslev og fortsætter:

“Der var selvfølgelig flest visninger i begyndelsen, men de vokser fortsat, og jeg regner med, at det vil fortsætte.”

Han forventer desuden at bruge filmene i biografer, og Linse og Gustav optræder også i andet kampagne-materiale. Rasmus Ingerslev mener desuden, at kampagnen også hjalp på salget i perioden.

“Filmene har ikke været så dyre, og samlet synes jeg prisen for at få en til at kigge på vores reklame har været passende. Desuden har jeg solgt de medlemsskaber, jeg skulle, og vi har fået en anderledes kampagne til at give os opmærksomhed, så jeg er tilfreds.”