Et af verdens ældste – og største – bureausamarbejder stopper

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Oven på en syv måneder lang pitch har Gillette valgt at droppe BBDO som sit globale bureau. Dermed slutter et samarbejde, der begyndte i 1931.

Når forholdet har varet i ca. 80 år, så er det vel nærmest passende, at selve farvellet tager syv måneder.

I september tog P&G fat på en pitch-proces for Gillette – en proces, der til at begynde med fokuserede på Nordamerika, men som endte med at være et globalt kig på bureausamarbejdet.

Og nu vælger Gillette så at sige farvel til BBDO til fordel for Grey. Dermed slutter et samarbejde, der begyndte i 1931, og som har varet uafbrudt siden 1937. Bureauet hed Clyne Maxon, og samarbejdet fortsatte, efter at BBDO købte Maxon i 1966.

BBDO skabte det berømte slogan The Best a Man Can Get tilbage 1989, og op til det lange farvel havde Gillette oplevet en betydelig fremgang efter længere tids nedtur – vel at mærke en nedtur fra høje tinder, idet markedsandelen for barberblade var dykket ned til under 80 pct.

Nu er markedsandelen på 81,8 pct. – og smilet er fremme igen …   undtagen hos BBDO, der mister en indtægt, som AdAge-kilder vurderer til 45 mio. dollar, svarende til over 250 mio. kr. 

BBDO bevarer budgetterne for Venus og Braun. Gillettes’ øvrige bureausamarbejder var ikke omfattet af pitchen.