Europæisk mælkekampagne trængte til at blive mere lokal

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Og det skal et samarbejde med svømmeren Jeanette Ottesen sørge for i Danmark. Men fortsat med brug af de animerede hvide riddere.

Diskussionen er evig. Kan man markedsføre sig på tværs af grænser med ‘One-size-fits-all’. Nej er der sikkert mange, der vil sige, men ikke desto mindre gør økonomien det fristende.

For et år siden gik mejeriorganisationer i 7 europæiske lande ud med en kampagne støttet af EU, hvor det belgiske bureau, Darwin, havde lavet en flot animeret film med hvide riddere i mælken.

Det er sådan set lykkedes godt, lyder meldingen. Dog ikke så godt, at der ikke var plads til forbedringer, og det søger man så at nå ved at gøre den mere lokal.

Konceptet er stadig ens fra land til land, men der bringes lokale navne i spil, og i Danmark har man valgt svømmeren Jeanette Ottesen.

”Vi undersøgte effekten af sidste års kampagne. Forbrugerne syntes godt om kampagnen og den blev set og husket af mange. Samtidigt kunne selve mælkebudskabet om mælkens styrker godt være skarpere, hvilket vi har forsøgt at gøre mere tydelig i denne runde,” siger Lars Witt Jensen, marketing og projektleder i Mejeriforeningen. Han fortsætter:

”Denne gang anvendes dansk tale i TV-reklamerne, og vi bruger svømmeren Jeanette Ottesen som frontfigur i et forsøg på at gøre budskabet mere vedkommende for en dansk forbruger.”

Mejeriforeningen har brugt TBWA til at hjælpe sig med fordanskningen.

Den nye film:

Den oprindelige film:

Kampagnen har et samlet budget på 120 mio.kr. over tre år er delt 50/50 mellem EU og de nationale brancheorganisationer.

Den foregår i Belgien, Danmark, Frankrig, Holland, Irland, Nordirland og Østrig, og omfatter reklamer på tv og i digitale og trykte medier. Kampagnen foregår i to spor, hhv. rettet mod forbrugere og mod diætister, læger m.m.