Af Peter Engholm 25@mail.dk

Ligeledes er et dansk produktions-selskab Europas bedste. EM i reklame blev et regulært triumftog for skaberne af Christopher Walken-filmene for Jack & Jones. Samt en dansk instruktør.

Mens Danmark fredag aften døjede med blæst og vandmasser, var der massiv medvind til dansk reklamekreativitet ved Eurobest, det uofficielle EM i reklame.

For første gang i Eurobests 25-årige historie vandt en dansk reklamefilm Grand Prix’en.

Den enestående hæder ved fredagens awardshow i Cinema São Jorge, Lissabon, gik til Jack & Jones-filmene med Christopher Walken, skabt af &Co, produceret af Bacon og instrueret af Martin Werner. Se filmene nederst i artiklen.

Og som om Grand Prix’en ikke var nok, så fandt juryen også indsatsen værdig til at modtage en guld for filmene bedømt som internetfilm – samt en guld, en sølv og tre bronze i Film Craft.

De mange priser blev for Bacons vedkommende ledsaget af The Eurobest Golden Palm Award for det mest vindende Production Company of the Year.

Det var i øvrigt ikke kun Jack & Jones, at Bacon-folkene vandt med. Der var også dansk relateret hæder i Film Craft, hvor instruktøren Jeppe Rønde, fotografen Sebastian Blenkov og produceren Malene Dyhring stod bag Grand Prix-vinderen; det franske non-profit pornosite, Come4, og dets film The Lover om handicappedes ret til købesex. 

Come4 havde håndplukket Jeppe Rønde til jobbet, der vandt en guldløve ved Cannes Lions i sommer.

“Men vent – du får mere end dét”, som de siger i TV-Shoppen: Der var også film-guld til Danmark i Film Craft til Han Kjøbenhavn, Spoiled Productions og DDB – og filmen Spring/Summer 2013. Og filmen vandt endda også en sølv og en bronze.

Blandt de øvrige danskere Eurobest-vindere:

 • Robert/Boisen & Like-minded med sølv for Spies Solar charging dummies i PR-kategorien og bronze for Anthon Bergs The Generous Upgrader i Promo & Activation.
 • Hello Monday vandt både sølv og bronze i Interactive for Into the Arctic.
 • McCann vandt bronze i Outdoor for Black Sabbath-reklamen for Universal Music.

Grand Prix-hæderen til Jack & Jones i Film er i øvrigt kulminationen på et 13 måneder langt forløb. Jack & Jones-brandet, Premium drøftede – og mærkede tøjet godt efter – sammen med &Co, der udtænkte begrebet Made from cool

Og hvem er verdens mest cool skuespiller? Christoper Walken, var alle enige om. Han havde ganske vist i sin lange, Oscar-vindende karriere aldrig nogensinde medvirket i en reklame, men &Co og Bestseller skræddersyede – ja, det kalder de selv, uden at blinke – et koncept til Walken som cool tøj-kunstner.

Walken accepterede efter flere måneders forhandling, og &Co dansede … det gjorde Walken også under optagelserne i New York-studiet bygget og optaget i Lyngby – hvilket gav et luksusproblem: Musik? Og Nick Cave sagde ja til at bruge hans 2013-nummer ”We real cool”.

Resten er historie – en award-vindende historie, for Walken-filmene varmede op til Eurobest med at vinde Grand Prix ved Epica for nogle uger siden. 

En dansk Film Grand Prix ved Eurobest er enestående, og en dansk Grand Prix i det hele taget er en sjældenhed, men dog set før: I 2009 vandt Robert/Boisen Grand Prix i Outdoor for Suzuki Gas Station, i 2007 vandt Hjaltelin Stahl i Direct for The Long Hut (for Citymail) og i 2006 vandt Framfab (nu LBi) med Chain (for Nike).

Et aldeles overdådigt dansk Eurobest blev krydret med en værdig præstation i talentkonkurrencen. 16 nationer dystede i Young Creative-konkurrencen om en integreret kampagne, og her vandt Tammes Bernstein og Mads Haugsted bronze.

Der er grund til at holde øje med det danske team, der vandt årets Young Creative Circle Award i Digital og blev shortlistet i Film. De to unge danskere dystede mod 15 teams, der alle er bureauansatte – det er Tammes og Mads for så vidt også: i praktik for tiden hos AKQA Paris, inden turen går tilbage til Danmark for at studere videre på Kreativ Kommunikation.

Eurobest 2013 – Grand Prix, Film (to i en serie)

https://www.youtube.com/watch?v=66srduIhOI8

https://www.youtube.com/watch?v=ljDMz2DdJ-o

Eurobest 2013 – Guld, Film (to i en serie)

https://www.youtube.com/watch?v=jSxbdFmO_CI

https://www.youtube.com/watch?v=UZOA2Z-fZes

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Kom på forkant med vigtig viden om bureau- og marketingbranchen. 

Med Bureaubiz Pro får du:

 • Regnskabsrapporten og/eller Konkurrenceanalysen digitalt 
 • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
 • BureauNyt
 • PersonNyt
 • Bureaubattle
 • Bureaukalenderen
 • Brancheanalyser
 • Udbudsvagten
Køb nu

Kommentarer

 1. Overdrevet sejt og velfortjent – vi kan slet ikke få armene ned på jeres vegne her i Berlin 🙂

  /Grubbe

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev