Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Men hvor skal pengene komme fra? 160 mio. brugere på verdensplan og i Danmark størst på tidsforbrug har indtil nu ikke været en guldgrube for det sociale medie.

Trafik-mæssigt er der ingen tvivl om Facebooks succes. Børsen kan i dag fortælle at det sociale mede nu har overhalet Google i Danmark, når man måler på tidsforbrug. Google har stadig klartflest brugere – i alt ca. 3,2 mio. på månedsbasis – men med et forbrug på ca. 16 mio. timer – ca. 8 timer pr. bruger – på månedsbasis har Facebook altså overhalet søgemaskinen.

På globalt plan har Facebook nu rundet 160 mio. brugere.

Den trafikale succes har dog indtil nu ikke været en stor kommerciel succes. I slutningen af 2007 forsøgte sitet at lancere en annoncemodel, men måtte trække den tilbage igen, og vurderingen går på, at Facebook i 2008 ikke omsatte for mere end ca. 300 mio. USD.

Den strategi mener formanden for FDIM, Christian Peytz, er den rigtige, fordi volumen er det vigtigste i første omgang.

Spørgsmålet er dog, hvor indtægterne skal komme fra. Her tales der om udvikling af nye annonceformer frem for traditionelle bannerannoncer.

Interaktiv direktør Christian Strand fra IUM peger i Børsen på et eksempel på en ny amerikansk kampagne fra Burger King, hvor brugere kan få en burger, hvis de sletter 10 »venner« fra deres profil.

“Brugerne gider ikke de traditionelle reklamer. De vil have applikationer og indhold,” siger Christian Strand til avisen.

Kommentarer

 1. Al ære og respekt for Børsen, så det er ingen rigtig nyhed… Der er jo allerede rigtig mange sider, der er større end Google… målt på tid.

  Google har det ene formål at sende videre til et relevant sted på nettet – med det kortest mulige tidsforbrug på Google. Omvendt har Facebook og utallige andre sider til formål at fastholde brugerne på hjemmesiden længst mulig tid.

  Overaskende nok kører blenderen stadigvæk hrtigere end kassevognen. 😉

  Men det illusterer rigtig godt den centrale pointe, at det gælder om at finde de rigtige forretningsmæssige parametre at måle effekten på, udfra ens eget formål.

 2. Enig med Steen Rasmussen. Kreativ tænkning i sociale medier går ligeså meget på legen med selve mediet, hvilket Burger King-casen er et godt eksempel på.

  Det er en kæmpe udfordring at måle traditionel ROI i sociale medier fordi man forsøger at sætte tal og tabeller på menneskelige relationer og samtaler.

  I stedet skal man måske tænke på ROI i sociale medier som Return on Involvement. Gøre sig klart fra start hvad man ønsker at få ud af interaktionen med brugeren og afstemme forventningerne derefter.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club