Facebook-sider for TDC og Føtex ligger brak

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Opdatering. Brancheklip: Læs om, at Facebook sider fra flere af de store virksomheder ligger brak og ikke har været berørt af menneskehånd i månedsvis eller måske endda i årevis. Samt om Kopenhagen Furs direktør, der tvivler på om egen kampagne rykker.

På Føtex’ Facebook side er der ingen opdateringer og på TDC’s Facebook side er den seneste opdatering fra 2. november 2009.

Mange virksomheder mente i sin tid, at ‘so ein Ding müssen wir auch haben’ og i dag er der to ud af tre virksomheder, der benytter sig af sociale medier.

Det viser en undersøgelse fra Socialsemantic blandt lidt over 1000 virksomheder.

Yderligere viser den, at 93 procent af disse virksomheder planlægger at øge deres investeringer i sociale medier.

Men virksomhederne arbejder uden en klar planlægning af deres aktiviteter og det er måske forklaringen på, at der ikke rigtigt sker noget på mange af virksomhedernes Facebook sider.

Den famlende tendens kan mærkes hos Patchwork New Media, der har specialiseret sig i markedsføring på sociale medier:

“Der bliver efterhånden brugt rigtig mange penge på at udvikle fansider og diverse applikationer. Men de færreste ved, hvad de vil med dem, når de først har dem”, siger direktør og partner Martin Olesen.

Mange ved ikke, hvordan de skal opstille mål for markedsføringen på de sociale medier og hele 51 procent angiver det som et ‘problem at vise håndgribelig værdi af investeringerne’.

Også hos Carlsberg som bruger rigtig mange penge på sociale medier nikker man genkendende til usikkerheden:

“Ja, for selvom vi kan måle på alt, så evaluerer vi ofte på gamle parametre, som ikke er tilpasset nye medier”, siger Jakob Holm Kalkar, der er global chef for Carlsbergs digitale aktiviteter.

Carlsbergs sociale kampagner bliver målt på antallet af mentions og likings, men ifølge Jakob Holm Kalkar, vil Carlsberg også gerne måle om en kampagne rent faktisk påvirker købsadfærden og loyaliteten. Men de værktøjer er ikke tilgængelige endnu ifølge Carlsberg-chefen.

Det er Anders Christiansen, der er ansvarlig for sociale medier hos mediebureauet Mindshare kun delvist enig i:

“Det er rigtigt, at vi savner nogle målestandarder, men når det er sagt, så kan man faktisk måle på rigtig mange ting på de sociale mediers egne præmisser. Det gælder f.eks. involveringsgrad, loyalitet og købsincitament. Så måske handler usikkerheden i lige så høj grad om, at mange annoncører mangler at sætte sig nogle lige så klare målsætninger på sociale medier som på andre medier (Børsen, p. 46-47).

Opdatering: Efter at vi har bragt historien, har TDC henvendt sig med korrektion og link til deres officielle Facebook side, hvor der er masser af aktivitet. Se her. Som det fremgår af kommentaren nederst, er der opstået forvirring om Føtex’ tilstedeværelse på Facebook.

Kopenhagen Furs direktør tvivler på om egen kampagne er god nok

En kampagne for Kopenhagen Fur med Jokeren som blikfang er netop startet og der hænger nu plakater af Jokeren iført pels og rap-star attitude i Københavns Lufthavn samt i stormagasinet Illum.

Men direktør Torben Nielsen siger til Berlingske, at hvis han skal være hudløst ærlig, så ved han ikke om Jokeren kan overbevise mange mænd om, at de skal gå med pels.

For et par uger siden, da kampagnen startede, sagde Kopenhagen Furs marketingdirektør, Patrizia Venturelli Christensen ellers i en pressemeddelelse:

“Han (Jokeren) er nysgerrig, alsidig, dybt professionel og med stor personlig integritet, og jeg er sikker på, at han er den rette til at bane vejen for pels til mænd herhjemme”.

Men Torben Nielsen står ikke alene med sine tvivl. Flere forhandlere mener, at man hellere skulle have fundet en mere internationalt anerkendt skuespiller, der ikke var så meget hip hop og bling-bling over.

Det er Frederik Preisler fra reklamebureauet Mensch enig i:

“Kampagnen fastholder nok mere det billede, vi har af pels, end det skaber et nyt. Pels har i de seneste 30 år balanceret mellem luksus og dårlig smag. Udover at vi tænker på pels som noget eksklusivt, så ser mange en russisk oliegangster for sig, som køber en pels til sin elskerinde. Der er så meget bling-bling over pels, som der kan være, og det ændrer Jokeren i hvert fald ikke på”.

Hvis kampagnen slår fejl i Danmark, er direktøren for Kopenhagen Fur stadig fortrøstningsfuld, for det går særdeles godt for det danske auktionshus med at sælge skind til udlandet og der er “masser af mandlige kunder i Kina, Rusland og Korea”.

Og hele næste år vil kineserne se Jokeren på reklameplakater.

“Det er meningen, at Jokeren skal bruges i Kina. De kan godt lide europæere, og vi har haft stor succes med at bruge badminton-spilleren Peter Gade”, siger Torben Nielsen (Berlingske Business, p. 6-7).