Fem unge udgør den første Aurora-shortliste

Peter Engholm
25@mail.dk

De unge vender tilbage til det uofficielle DM i print. 57 unge bød ind på at udforme kampagnen for selve Auroraprisen 2013, og 5 arbejder blev shortlistet. En person står bag tre nomineringer.

Aurora Youngsters udgjorde med 260 indsendte næsten halvdelen af de indsendte arbejder til Aurora forrige år, men sidste år blev den populære kategori nedlagt med begrundelsen, at Yongsters var fiktive kampagner, der aldrig har resulteret i indrykninger.

Nu har arrangøren, Jyllands-Posten, fundet en gylden middelvej til at få de unge med igen. Ved selv at være den kommercielle part i samarbejdet med de kreative. De unge – i Aurora-regi; under 30 år – er således opfordret til at give deres bud på, hvordan de voksnes konkurrence skal lanceres.

Når ungdoms-kategorien for en stund var lagt død, så skulle den lige genstartes – og 57 arbejder er ganske pænt antal indsendelser i comeback-forsøget.

Jyllands-Posten sammensatte en Youngster-jury bestående af Kenneth Graupner, digital art director på TV2 Zulu, Ulrik Juul, kreativ direktør hos Lego, Peer Brændholt, bureaudirektør hos Kernel samt kundens repræsentant: Jeppe Schyth Olsen, marketing- og kommunikationschef på Jyllands-Posten.

De indsendte oplæg blev bedømt anonymt – bestemt ikke en uvæsentlig oplysning idet én og samme person viste sig at stå bag 3 af de 5 nominerede arbejder:

  • Benjamin Bang, freelance – Idol
  • Benjamin Bang, freelance – og vinderen er
  • Benjamin Bang, freelance – Gå på vandet
  • Lotte Skovsted & Michelle Husen – Du har fortjent en pris
  • Ole Hoffmann & Kristoffer Winther – Aurora Stempel

“Benjamin Bang havde – viste det sig – indsendt fire arbejder, og det fjerde var faktisk millimeter fra at komme på shorlisten,” siger Jeppe Schyth Olsen.

Benjamin Bang har tidligere – sammen med fire andre fra sit daværende Kreativ Basis-hold – været med til at vinde i 2010.

Sammen med makkeren Morten Grubak har Benjamin været shortlistet til Aurora Youngsters i 2011, og sidste år vandt Young Creative Circle Award i Print.

Ideen med at lade de unge komme med bud på præsentationen af Auroraprisen 2013 er et kreativt greb, og ikke en spareøvelse fra Jyllands-Postens side. Vinderen kommer med i det videre forløb, der også involverer bureau-bistand, og bliver honoreret for sin indsats.

Vinder-navnet forventes offentliggjort samtidig med præsentationen af Auroraprisen.

Se alle de nominerede bidrag på Auroras site.