Niels Folmann midlertidig direktør i Danske Spil

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Personlige uoverensstemmelser mellem Danske Spils adm. dir. H. C. Madsen, og Jens Aaløse, lyder en mulig forklaring på sidstnævntes pludselige afgang. Nu har sagen fået en overraskende fortsættelse.

Jens Aaløses afgang som adm. dir. for Danske Licens Spil fremstod dramatisk og uden nærmere forklaringer. Meldingen i sidste uge var, at man i denne uge skal i gang med at lede efter en afløser.

Nu har man så været hurtig og fundet en midlertidig løsning i skikkelse af tidligere BBDO-direktør Niels Folmann, der bliver interimchef for Danske Licens Spil..

Han er ikke ukendt med virksomheden. Niels Folmann var i perioden fra 1994 til 1997 chef for Lotto-spillene i Danske Spil, og i de seneste år har han løst flere konsulentopgaver for virksomheden. Hertil kommer, at BBDO som bekendt har haft Danske Spil på kundelisten i en længere årrække.

Omkring Jens Aaløses afgang er der ikke kommet noget konkret frem. Der blev på spil-medier spekuleret i, at der var uenighed om selskabets fremtidige linje, men afgangen forekommer alt for dramatisk til at det alene kan være forklaringen.

Så vidt Bureaubiz erfarer, så var afgangen da også alt andet end mindelig – og lægger man øret til jorden, så lyder forklaringen på nogen mere personlige uoverensstemmelser mellem ham og adm. dir. for Danske Spil, H. C. Madsen.

Den onde version over for sidstnævnte er, at han ikke kunne tåle, at Jens Aaløse fremstod så succesfuld, som han gjorde efter, at han i et nyt liberaliseret marked fik Danske Spils markedsandel til at vokse.

Den onde over for Jens Aaløse er, at han alene red sit eget løb uden at skele til den samlede virksomheds behov.

Og ind imellem de to finder man måske en forklaring om, at relationen mellem H. C. Madsen og Jens Aaløse udviklede sig på en sådan måde, at Danske Spil ikke mere var stor nok til dem begge.

Spørgsmålet er om Jens Aaløse reelt udfordrede H. C. Madsen. Men det var så ikke nødvendigvis den bedste måde at spille kortene på for en mand, der ellers kunne have kørt sig i stilling til at blive H. C. Madsens afløser.