Fortsat vækst i ungt nordjysk bureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Men også vækst i omkostningerne som følge af investeringer. Nu kommer der så fokus på lønsomhed.

I forhold til opstarten hos aalborgensiske Clienti, så er en vækst i bruttoavancen på 12,8 pct. ikke prangende. Men i forhold til et reklamebureaumarked, der generelt fremtræder presset, så er det faktisk et ganske godt resultat.

Og der er da heller ingen utilfredshed at spore hos folkene bag bureauet.

“Det er et tilfredsstillende og forventet resultat i et bureau-­‐marked, der er under pres. Samtidig har vi haft et år, hvor vi har fokuseret meget på at udvikle forretningen på de indre linjer til fordel for kunderne. Vi har blandet andet investeret i nye kontaktfolk og styrket ledelsen,” siger direktør Mette Danmark, der stiftede bureauet sammen med Anders Bjørnstrup for godt to år siden.

Udviklingen af forretningen har dog kostet på omkostningssiden, og derfor bliver bundlinjen lidt mere end halveret.

“Det er et helt bevidst valg at opruste på først og fremmest kontaktfolk. Der går lidt tid, før de betaler sig hjem, og derfor var det en del af planen, at det ville koste på bundlinjen,” siger Mette Danmark og fortsætter:

“Men selvfølgelig er et overskud på det niveau ikke tilfredsstillende, og derfor står indeværende år på to ting: fortsat vækst på toplinjen sideløbende med fokus på effektiviseringer, så lønsomheden forbedres.”

Et af midlerne er bl.a. en professionalisering af organisationen – herunder tilgangen af en arbejdende bestyrelsesformand i skikkelse af Peter Rasmussen, der tidligere har været direktør for industrivirksomheden Gråkjærs aktiviteter i Tyskland.

Desuden er direktionen udvidet med Niels Drevsholt, som er kreativ direktør.

“Anders og jeg udspringer af den strategiske verden, og derfor har vi vurderet, at det var vigtigt at styrke de kreative kompetencer i bureauets øverste ledelse,” siger Mette Danmark.

Også den tidligere planner, Michael Andersen, er kommet ind i direktionen – med titel af strategisk direktør.

Endelig kan bureauet glæde sig over, at Sport Direct kæden har valgt at samarbejde med Clienti i hele 2014. Bureauet har tidligere lavet noget for kæden, men nu er kontrakten altså blevet udvidet og forlænget.

Nøgletal for Clienti

  • Bruttoavance 15,0 mio. kr. +12,8 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 652.174 kr. -1,9 pct.
  • Lønandel 75,7 (72,9)
  • Resultat af primær drift +0,277 mio. kr. -66,2 pct.

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz