Fra Erfa-gruppe i New York til talsmand for Hopenhagen

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

En aktiv netværker og en gruppe på udkig efter den rette sag – det er årsagen til, at Responsives Tomas Gorrissen nu er dansk talsmand for IAAs kampagne op til klimatopmødet; Hopenhagen.

Det er i sig selv ikke tilfældigt, at adm. direktør i Responsive, Tomas Gorrissen, var i New York med en erfa-gruppe. Ej heller tilfældigt, at man besøgte hovedkontoret for International Advertising Asscociation. Den slags er jo planlagt, før man tager hjemmefra. Her mødte gruppen Michael Lee, som nævnte Hopenhagen-kampagnen. En tilfældighed? Tjah, Lee er trods alt executive director for IAA, USA, så det …

Men tilfældigvis var en anden erfa-gruppe, som Tomas Gorrissen er medlem af, i markedet for en sag – en velgørenheds-indsats, hvor gruppens medlemmer kunne forene deres kompetencer inden for markedsføring, kommunikation og PR.

Denne anden erfa-gruppe i regi af det danske chapter af IAA, og Tomas Gorrissen fortalte Michael Lee, at “det dér Hopenhagen” foregår i den by, hvor den flok, han stod over for, kommer fra.

Og i forgårs var det officielle Danmark, i form af en ambassadør, og to repræsentanter for Københavns kommune så i Cannes i forbindelse med præsentationen af klimakampagnen Hopenhagen – skabt af IAA (se de deltagende bureauer forneden) og støttet af FN.

“Jeg har været med i IAA i omrking 20 år og er en del af netværket. Første fase i en erfagruppe er typisk at udveksle viden og synspunkter, mens anden fase mere kredser om, hvordan man kan bruge hinanden i fælles projekter. Og frem for at give 1.000 kr. hver til velgørenhed, så ønskede vi at udnytte gruppens samlede styrke. Og vi havde diskuteret projekter gennem noget tid, da jeg hørte om Hopenhagen,” siger Tomas Gorrissen.

Det, som er skabt på frivillig basis i New York af forskellige bureauer, er i princippet en open source-kampagne, hvor hvert af de i alt 74 IAA-chapters byder ind.

“Formålet med Hopenhagen er at aktivere flest mulige mennesker til at lægge størst muligt pres på politikerne om at få en så ambitiøs klimaaftale som muligt,” siger Tomas Gorrissen og nævner som grunde til at gå ind i projektet:

“Det er et globalt projekt – så kan det vist ikke blive større – og det er af interesse for alle mennesker at få lavet en fornuftig og stærk klimaaftale i december. Samtidig er det en gave til den by, vi bor og arbejder i. Mit personlige drive er at se, hvor stort vi – i IAA – kan få dette til at blive. Alle kan medvirke, men i Danmark bør der være endnu mere tryk, fordi det foregår her. Åh-jo: Og så er Hopenhagen-konceptet bare et fedt produkt at være med til at markedsføre,” siger Tomas Gorrissen.

IAA hylder årligt ikke-kommercielle kampagner og har fokus på at arbejde professionelt med områder, der ikke altid er lige stor fokus på.

“Vi skal bruge grundkonceptet til at skabe flest mulige indbyggere i Hopenhagen. Vi skal ikke have platugler, der lukrerer på konceptet. Hopenhagen skal ikke bruges kommercielt – hvis der eksempelvis skal laves T-shirts, så vil det være et nonprofit-foretagende, idet pengene vil gå til NGOere, ikke på nogen måde til IAA,” siger Tomas Gorrissen.

De virksomheder, som har deltaget i udviklingen af kampagnen, er:  

  • Dentsu Gruppen
  • Havas, repræsenteret ved MPG
  • Interpublic Gruppen, repræsenteret ved R / GA
  • MDC Partners, repræsenteret ved Colle + McVoy
  • Omnicom, repræsenteret ved Ketchum, Interbrand, Tribal DDB
  • Segal Communications
  • WPP, repræsenteret ved Ogilvy & Mather, som er hovedbureau på kampagnen og dermed ansvarlig for Hopenhagen kreativt og konceptuelt.

http://www.hopenhagen.com/