Fra reklamebureau til digitalt bureau: ”Der var brug for langt mere end en opstramning”

Peter Engholm
25@mail.dk

Makers i Randers blev stiftet som reklamebureau for 10 år siden, men efter en proces de seneste 5 år har bureauet nu fuldstændig skiftet ham – og bureautype.

Tryksager, kreative koncepter og grafisk kommunikation er blevet erstattet af opgaver som udvikling af digitale løsninger og digital marketing. Det er virkeligheden for Randers-bureauet Makers, der nu satser stort på den digitale front.

Makers blev stiftet i 2013 som et reklamebureau, men efter en håndfuld år viste det sig nødvendigt at tage fat på en slags hamskifte – i en digital retning:

”Vi var som bureau nået til et punkt, hvor alt, man kunne læse og se om Makers, ikke matchede den virkelighed, de kompetencer, ambitioner og kunder, Makers rummede. Der var behov for langt mere end en opstramning – der var behov for en revidering af, hvad vi står for og vil som bureau,” siger Eva Fredborg, adm. direktør i Makers, i en pressemeddelelse og fortsætter:

”I processen mod en ny identitet erkendte vi, at der var noget, der skulle skæres fra – for på den måde at fokusere på det, vi er gode til, nemlig at levere digitale løsninger. Det betyder, at benet, der hedder klassisk reklame og kommunikation, nu er skåret af. Derudover er det nye fokus et udtryk for, at vores kunder og samfundet generelt har bevæget sig i en mere digital retning, og det behov ville vi gerne imødekomme.”

Processen har varet fem år, hvor bureauet dels har omskolet eksisterende medarbejdere, dels har hentet nye medarbejdere med digitale kompetencer. Alene inden for det seneste år har Makers ansat tre udviklere.

”Derudover har vi hentet profiler med kompetencer inden for digital marketing. Det betyder, at vi stadig kan hjælpe vores kunder med reklamer, men kun den digitale af slagsen – annoncering på sociale medier, SEO m.m.. Er der kunder, der f.eks. efterspørger tryksager, radiospots eller lignende, har vi samarbejdspartnere, der kan træde til,” siger Eva Fredborg.

Makers, der har 20 fuldtidsmedarbejdere, kalder sig i dag et digitalt bureau, men har løbende lagt digitale cases til. Bureauet har stået for udviklingen af digitale løsninger til bl.a. luksushotellet Alsik Hotel & Spa, der gennem fire sæsoner har været omdrejningspunktet for Viaplay-serien Koch’en på Toppen. 

Randers-bureauet har også skaffet internationale kunder som Sumi Agro Europe, der har sit hovedsæde i London.