Frit fald sætter YouTube-rekord

peng

Felix ”Red Bull” Baumgartner satte tre rekorder, da han hoppede ud af sin ballon i går – den fjerde blev samtidig sat på landjorden.

Østrigeren Felix Baumgartner fik sat flueben ud for rekorderne “verdens højeste frie fald”, “verdens hurtigste frie fald” og “verdens højeste bemandede ballonflyvning”, da han søndag steg godt 39 km til vejrs – og hoppede ud.

Red Bull Stratos-begivenheden blev vist på YouTube, hvor den rundede otte mio. samtidige visninger – også dét er rekord for det Google-ejede site. 8 mio. visninger er ikke meget sammenlignet med f.eks. 100 meter finalen ved OL, men begivenheden blev også transmitteret på tv-kanaler, så at otte mio. valgte at følge med på Youtube er ganske flot – og i hvert fald en rekord.

Stratos er den største enkeltstående aktivitet for energidrik-koncernen i år, hvor den er blevet tungt promoveret på egne sites, i sociale medier og som PR-aktivitet. Og interessen har ikke kun kunnet spores på YouTube: Ifølge en talsmand fra Twitter har der været sendt over tre mio. tweets om emnet.

Og hovedpersonen? Havde mest travlt med at holde op med spinne ukontrollabelt.

”Det var ret brutalt undervejs. Jeg troede, at jeg ville miste bevidstheden. Jeg følte ikke noget, da jeg gennembrød lydmuren, for jeg havde for travlt med at stabilisere mit fald – det er en del hårdere, end jeg troede det ville være.”