Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Og det markerer et klart fremskridt, da bureauet i seneste rapport fra Bureaubiz var LoseLose.

Der er ikke noget særligt dumt over regnskabet fra fynske Stupid Studio, Faktisk tværtimod. Fremgangen er nemlig betydelig.

Og så markant, at det allerede nu kan slås fast, at bureauet i næste års bureaurapport fra Bureaubiz vil skifte status. Stupid Studio placerede sig i den seneste i den ikke videre flatterende LoseLose gruppe – d.v.s. at bureauet havde en gennemsnitsløn under branchegennemsnittet og en lønandel over gennemsnittet.

Dog ikke noget, der bekymrer adm. dir. og ejer, Daniel Gjøde.

“Vi har skabt en organisation, som ret beset er billig i drift, men med en flok dygtige og dedikerede folk, der ikke kun er der for “the money and the fame”. Det gør os i stand til at vælge vores opgaver og kunder udfra det, vi brænder for. Vi skal jo holde i mange år, selvom de tørre tal vist placerer os i den kategori, Bureaubiz kalder “Loose – Loose i sit årlige bureaumatrix,” siger Daniel Gjøde.�

Lønningerne er således ikke steget nævneværdigt. Til gengæld er lønandelen forbedret så betragteligt, at det allerede nu kan slås fast, at Stupid Studio til næste år vil placere sig i gruppen for Slavepiskere – d.v.s. en gennemsnitsløn fortsat under gennemsnittet men en lønandel, der også er lavere end gennemsnittet.

Daniel Gjøde fremhæver, at bureauet er vokset siden 2006 – men at man er lidt mere fosigtig for det kommende år.

“Vi har budgetteret med et lignende resultat for det kommende år, men på en mindre omsætning. Det har kostet både penge og ressourcer at vokse i det tempo, og derfor har vi truffet et bevidst valg om at vende fokus mere indad i det kommende år og blive endnu skarpere på vores metoder, ydelser og tilgang til opgaverne. Det er vigtigt, vi har os selv med i det og fortsætter med at eksperimentere og udvikle os. Det er også det, der tjener vores kunder bedst, og så er det trods alt den tilgang, der har bragt os der, hvor vi er nu,” siger Daniel Gjøde.

Nøgletal for Stupid Studio

  • Bruttoavance 7,5 mio. kr. +59,6 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 833.333 kr. +24,1 pct.
  • Lønandel 53,1 (65,1)
  • Resultat af primær drift +1,653 mio. kr. +171,6 pct.

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club