Fyringer i Umwelt

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Ifølge Bureaubiz’ oplysninger har bureauet måttet skille sig af med op til en håndfuld medarbejdere. Årsagen kan være tabet af Irmas tilbudsaviser.

Det har været en turbulent tid for Umwelt. D. 22. september kom det frem, at bureauet havde vundet bureau-konkurrencen om PFA. Samtidig kunne adm. dir. og ejer Steen Søndergaard informere om stifter, tidl. medejer og kreativ direktør Christian Nielsens fremtidige rolle i bureauet efter, at han før sommerferien havde sagt op.

Og blot en uge senere kunne Steen Søndergaard så informere om, at han havde optaget to nye medejere i bureauet – Martin Michael Hansen og Mikkel Heideby (i øvrigt søn af PFA’s adm. dir.) – der begge vil indgå i bureauets direktion.

Men så vidt Bureaubiz erfarer, har det midt i alle disse begivenheder også været nødvendigt at skille sig af med nogle folk. Oplysningerne siger en håndfuld, men de er ikke bekræftet. Steen Søndergaard har ikke ønsket at kommentere oplysningerne.

Opsigelserne kan dog hænge sammen med, at bureauet har tabt produktionen af Irmas tilbudsaviser til Republica. Da det kom frem midt i september, fortalte Steen Søndergaard, at han endnu ikke kunne sige, om det ville få konsekvenser på medarbejderfronten

“Vi har jo vidst det i et stykke tid, og vi har en række andre ting i gang, som forhåbentlig kan fylde vores folk op”, sagde Steen Søndergaard til Bureaubiz.

Tilbudsaviser er en mandskabsintensiv produktion for et reklamebureau, og selvom Umwelts kundetilgang har været god, så kan der være tale om, at man har brug for andre kompetencer til de nye kunder.

Uncle, der samtidig mistede produktionen af Faktas tilbudsaviser, måtte fyre tre mennesker.