Giftig cocktail kostede Co+ dyrt

Peter Engholm
25@mail.dk

Bureauet investerede i 2012 i vækst. Men væksten udeblev. Derfor måtte bureauet skære hårdt til – og nappe et betragteligt underskud og et løftet revisor-bryn. Anderledes fint ser 2013 ud.

Co+ var i 2011 igennem en total turnaround, som vendte underskud til overskud og førte til en flot stigning i bruttoavancen.

Og måske skulle man bare nøjes med at notere det, for 2012 viste sig at være et anderledes træls år. Bruttoavancen gik en anelse tilbage, men det var især en markant investering, som trak voldsomt fra:

”Vi satsede i 2012 kraftigt på vækst og ansatte en række medarbejdere. Men væksten kom bare ikke, og derfor måtte vi hurtigst muligt drosle omkostningsniveauet betydeligt ned igen,” siger Gaute Høgh, adm. direktør i Co+.

Oprustningen på medarbejderfronten – hvilket kan ses i en særdeles høj lønandel – koblet sammen med faldet i aktivitet gjorde slet og ret herre-naller: Et underskud på den primære drift på over fire mio. kr.

Og de røde tal ledsages af en mindre rodebunke af bemærkninger i regnskabet, både banale som en generalforsamling, der ikke er indkaldt i tide, og umiddelbart mere alvorlige, som at fortsat drift er afhængig af opretholdelsen af bankkreditten.

Særligt om sidstnævnte siger Gaute Høgh:

”Hvis jeg har lært noget af min tid med Kunde & Co, så var det at have økonomien tæt på kroppen hele tiden. Vi har i Co+ altid haft et tæt – og godt – forhold til vores bank, og bemærkningen er konsekvensen af et resultat på minus fire millioner. Men vi har ikke forøget bankkreditten, og vi tjener bestemt penge i 2013″.

Det igangværende (regnskabs)år har bl.a. budt på lanceringen af et indisk mælkemærke.

”Vi har bygget en mælk op fra bunden: Navngivning, strategi, flaskedesign, det hele. Vi har en række forskellige typer kunder, fordelt på en række forskellige markeder – også vækstmarkeder, ikke at forglemme – og det gør os generelt mindre sårbare,” siger Gaute Høgh – i øvrigt i en telefon fra Mumbai.

Nøgletal for Co+

  • Bruttoavance 27,8 mio. kr. -6,7 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 695.000 kr. -20,7 pct.
  • Lønandel 91,5 (64,8)
  • Resultat af primær drift –4,474 mio. kr. (+0,607 mio. året før)

Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz