Giftig efterår trak ned hos Advance

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bureauet er blevet mindre – men det skyldes frasalg. Den fortsættende forretning er vokset. Men efteråret gjorde ondt på indtjeningen.

Folkene hos Advance gik sidste år glade og fro på sommerferie. Tilværelsen tegnede lyst oven på et stærkt første halvår. Men det blev en helt anden virkelighed, man kom tilbage til.

”Specielt det første halvår i 2012 var helt vildt med et aktivitetsniveau over forventet. Stort set alle kunder var aktive på samme tid. Vores forventninger til vores sidste kvartal (juli-september) var derfor meget positive. Men vi oplevede i stedet en voldsom opbremsning, som følge af udskudte og aflyste projekter”, fortæller direktør Jens Krog og fortsætter:

”For at være helt ærlig, så blev vi lidt paf, for vi kom tilbage fra sommerferie med en forventning om stigende aktivitetsniveau og vi havde også gjort klar til det. Og så får forretningsomfanget et dyk.”

Konsekvensen blev, at bureauet måtte sige farvel til nogle mennesker. Samtidig har bureauet gennemført en betydelig omorganisering og efteruddannelse, og disse ting til sammen kan aflæses på bundlinjen.

Faldet i bruttoavance skyldes frasalg af Wasabi. Den fortsættende forretning voksede faktisk med 2,9 pct.

“Udover sammenlægning af selskaber og frasalg, har sidste år også budt på en total reorganisering, hvor vi har fjernet siloerne mellem de forskellige kompetencer og vi har samtidig investeret massivt i kompetenceudvikling”, siger Jens Krog.

Han er fortrøstningsfuld omkring det indeværende regnskabsår.

”Det år vi nu er i fuld gang med ser fornuftig ud. Der er igen kommet gang i de fleste kunder og et par nye er kommet til,” siger Jens Krog og fortsætter:

“Vi har stadig fokus på kompetenceudvikling – det slutter aldrig, men sidste år lærte os også, at det er vigtigt at have en større fleksibilitet i ressourcerne i form af lidt færre fastansatte og lidt flere freelancere, så vi kan håndtere de udsving, der er blevet et vilkår i branchen, også selvom man har en stabil kundeportefølje.”

Nøgletal for Advance

  • Bruttoavance 67,756 mio. kr. -9,9 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 928.164 kr. -3,7 pct.
  • Lønandel 71,9 (70,7)
  • Resultat af primær drift +4,311 mio. kr. -27,7 pct.