Nu gør Google alvor af de rygter, der har verseret længe. Fra den 21. april vil søgegiganten straffe de websites, der ikke er mobiloptimeret.
Den udmelding kommer fra flere digitale bureauer, bl.a. hjemmesideleasing.dk, som mener, at virksomhederne vil miste trafik, hvis de ikke mobiloptimerer deres sites.
“D. 21/04-2015 bliver en skæbnesvanger dag for danske virksomheders liv på internettet. Det er skæringsdatoen, hvor Google gør alvor af de rygter, som kan vende op og ned på danske virksomheders omsætning og markedsandele online. Og dem er der mange af”, siger Jane Mørch, partner i hjemmesideleasing.dk.
Det er Sebastian Gullak, stifter af og adm.dir. i Atcore enig i.
”Der er ingen tvivl om, at de virksomheder, der ikke har styr på deres mobile tilstedeværelse på nettet, vil komme til at opleve fald i trafikken”, siger han og fortsætter:
”Mobil har længe været et fokusområde hos Google, for de kan se, at der er flere og flere, der søger via mobilen og jeg tænker, at deres bevæggrund, er at de ikke vil have, at brugerne får en dårlig oplevelse, når de går ind på et ikke-tilpasset site via mobilen”.
Ændringen vil betyde, at når en bruger går ind og søger via mobilen, så vil de ikke-optimerede mobilsites, ryge længere ned eller eventuelt helt forsvinde fra søgningen. Det vil i sidste ende kunne betyde et fald i salget.
Og det er netop den risiko, som både hjemmesideleasing.dk og også bl.a. Novicell er ude og fortælle virksomhederne.
“Virksomheder som ikke har en mobilvenlig eller responsiv hjemmeside, hvor indholdet tilpasses til mobile enheder som smartphones og tablets, vil få en negativ påvirkning på visningerne på mobilenheder. Og det kan blive dyrt for de virksomheder som sælger og markedsfører sig via Google”, siger Jane Mørch.
Sebastian Gullak mener, at der er flere virksomheder, der ikke har helt styr på problematikken.
”Jeg har været inde og tjekke flere store virksomheder og det er ikke alle, der har mobile websites. Med Googles tiltag sidst i april og med tanke på, at mobilsøgninger næsten har overtaget desktopsøgninger, er det nok på tide at få gjort noget ved det, ” siger Sebastian Gullak.
Danmark har i øvrigt en høj mobil penetration i forhold til de øvrige nordiske lande.