Brevsprækken har genvundet sin styrke som kommunikationskanal til danskerne efter to års krise.
Det fremgår af Mindshare’s årlige reklameanalyse, der tester danskernes holdninger til en lang række forskellige reklameformer.
Når det gælder tilbudsaviser, skete der en meget markant udvikling i 2007 og 2008. På spørgsmålet, “jeg bladrer altid igennem bunken af husstandsomdelte reklamer”, svarer 63 pct., at de er enige eller fuldstændig enige. Det er en markant stigning i forhold til 2007 og 2008, hvor tallet var 28 pct. Men i forhold til 2005 og 2006 er det kun en mindre fremgang. Her var tallene henholdsvis 62 og 58.
På spørgsmålet “jeg burde tage mig sammen og bestille et skilt med ‘reklamer nej tak’ på min postkasse”, svarer 22 pct., at de er enige eller fuldstændig enige. Det er et markant fald i forhold til 2007 og 2008, hvor henholdsvis 63 og 61 pct. for alvor overvejede at bestille et ‘nej tak’ skilt.
Men sammenholder man med 2005 og 2006 er de 22 pct. et fald. Her erklærede henholdsvis 29 og 31 pct. sig enige i spørgsmålet.
Det er således årene 2007 og 2008, der skiller sig ud med nogle tal, der viser en krise for brevsprækken i de år.
“Der er et fuldstændigt sammenfald mellem gratisaviskrigen og udviklingen i tallene. Så snart den var overstået, vendte den positive indstilling til de reklamer, man får ind ad brevsprækken tilbage”, siger adm. dir. Martin Rasmussen, Mindshare. Han siger videre:
“Vi er forbrugere og et folkefærd, der hele tiden søger et godt tilbud. Her er tilbudsavisen et ærligt medie. Men det er så også et medie med en ret fast form. Der er endnu ingen, der har fundet ud af at bruge det til branding”.
Analysen viser endvidere, at brevsprækken er den primære kanal til inspiration inden et køb – efterfulgt af lokale ugeaviser og internettet.
Men danskerne er noget splittede i forhold til tilbudsjagten. Næsten 75 pct. foretrækker i en eller anden grad faste lave priser.