GroupM-enhed får ny direktør

Pia Osbæck
redaktør

Acceleration er en af GroupM’s fem enheder, og den har fået ny chef – rekrutteret internt, men hentet ind udefra.

For halvandet år siden blev en ny GroupM-enhed lanceret, Acceleration, som en fusion af Business Science og Flip Studio. Og for et halvt år siden stoppede Marianne Hjaltelin som leder af enheden. 

Nu kan GroupM så melde ud, hvem der bliver den nye leder af Acceleration, som har særligt fokus på data og tech.

Det er Nicolas Blanc, der kom til København fra Paris med ti ås erfaring fra Wavemaker France.   

I første omgang blev han ansat som kommerciel direktør i Acceleration i august 2021, og nu altså som leder for enheden.

”Nicolas har vist en fantastisk forståelse for vores forretning og kultur, og vi er virkelig begejstrede for, at han skal lede Acceleration ind i fremtiden,” siger GroupM Nordic CEO, Jonas Hemmingsen. 

I sit nye job vil Nicolas Blanc fokusere på kundesamarbejdet og produkterne. 

Opgaven med fokus på produkterne italesætter Nicolas Blanc således: 

”Vi har i Acceleration historisk udviklet og leveret løsninger til kunder. Vi lancerede sidste år Paradigm, udviklet med tanke på annoncørers stigende behov for at efterkomme ændringer i privacy reguleringer og udfasningen af tredjeparts cookies. Det er en end-to-end cookieløs løsning, der evaluerer medieinvesteringer i realtid og allokerer mediebudgetter direkte på medieindkøbsplatforme. Det giver annoncører mulighed for at simulere og teste forskellige investeringsscenariers performance.” 

Samarbejdet går i retning af at integrere Acceleration-medarbejdere hos kunder frem for salg af løsninger. Nicolas Blanc forklarer: 

”Bureauer har i lang tid solgt medierelaterede løsninger, og har organiseret sig omkring leveringen af de løsninger. Men med det øgede fokus på data og på privacy er det blevet forretningskritisk for kunderne at eje deres egne løsninger inden for data og tech. Derfor arbejder vi mere og mere i retning af at integrere vores medarbejdere hos kunderne i stedet for at sælge nøglefærdige løsninger.” 

Fakta

Acceleration er WPPs ekspertisecenter for data- og teknologirådgivningsløsninger, der drives globalt af GroupM. På nordisk plan beskæftiger Acceleration 80 medarbejdere.