Guava redder medarbejderes aktie-ordning

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Aktiekursen har gjort Guavas warrants-program meningsløst. Derfor har man tilbudt en ombytning for alle involverede medarbejdere for at sikre motivations-faktoren.

I medierne oplever man jævnligt omtale af optionsprogramer for direktører. Der er tale om en mulighed for at købe aktier på et tidspunkt i fremtiden til en kurs, der er fastsat ved indgåelsen af aftalen, og der kan således opnås betydelige gevinster, hvis man driver selskabet godt.

Warrants er teknisk en lidt anden model, men hensigten er den samme, og for Danmarks nye storbureau, Guava, har udstedelsen af en række warrants til en række medarbejdere handlet om at skabe et incentive til at arbejde på at få bureauet til at gå godt.

Udviklingen på alverdens børs-markeder har bare gjort det meningsløst. Aktiekursen på bureauet er nu så lav, at det ville være forbundet med direkte tab for medarbejderne at udnytte deres warrants.

Det har nu fået Guava til at tilbyde et ombytningsprogram, hvor alle medarbejdere med warrants kan få ombyttet deres warrants til en ny baseret på den aktuelle kurs. Godt nok må de samtidig acceptere at få et færre antal warrants baseret på kurs-forskellen – men grundlæggende er det stadig et spørgsmål om igen at få muligheden for en gevinst, hvor man med de gamle warants skal opleve en markant stigende aktiekurs for bare at kunne købe aktierne uden at tabe penge på stedet.

“I løbet af de seneste år har selskabet udstedt en række warrants primært til selskabets medarbejdere, som et incitament til at yde størst mulig indsats for selskabet. Men programmet virker ikke efter hensigten med den nuværende kurs, og det er det, vi søger at rette op på med tilbuddet”, siger adm. dir. Brian Mertz Petersen.

Guava-aktien handledes mandag kort før lukketid til kurs 1,64, mens aktien for tre måneder siden lå i kurs 4,61.