Hashtags skal vælges lige så omhyggeligt som et logo

Claus Sølvsteen
Partner, Peytz & Co

Twitter bringer sig nu for alvor i spil som marketing-kanal, og valget af et hashtag tages meget alvorligt.

Henne i Amerika er twitter blevet det vigtigste sted for den offentlige debat. Det gælder også rigtig mange andre steder i verden. Herhjemme halter vi stadig bagefter, men det må snart komme nu. 

Emnerne for de mange tweets er uendelige, men tv, sportsbegivenheder og store nyheder er evergreens på kanalen, som adskiller sig fra andre sociale medier fordi det ikke handler om, hvem du kender, men om hvem, der taler om det samme som dig, lige her og nu.

Og twitter bringer sig nu for alvor i spil som marketingkanal. De bider sig først og fremmest fast i sporten og fjernsynet – og tilbyder nu ”instant replay” af store sportsbegivenheder, sådan at man kan spørge ”så du det mål?” – og samtidigt sende et replay med.

Superbowl er pænt populært i USA og halvdelen af de annoncer, der relaterer sig til begivenheden, indeholder et havelågetegn, et hashtag et #noget. Og det bliver ikke taget let.

Twitters chef for ”brand and agency advocacy”, Melissa Barnes, fortalte på Festival of Media i Montreux i Schweiz, der samler topfolk fra den globale marketing- og mediaverden, at et hashtag bliver valgt lige så omhyggeligt som et logo. Eksempelvis anvender Nike hashtagget #makeitcount og indkorporerer det i deres øvrige markedsføring.

Kanalen tilbyder annonceplads til tv’s annoncører, for det er naturligvis oplagt at fortsætte budskabet på twitter (og så er det en let måde at finde sine leads på). Men twittter tilbyder også ad-hoc annoncering for de hurtige, som for nylig, hvor et stort strømudfald i USA blev fulgt op af en kæk kommentar fra kiksefirmaet Oreo. Annoncen kom som et kreativt banner kun fire minutter efter strømudfaldet og Melissa Barnes forklarede den ”sene reaktion” med, at de jo lige skulle tjekke at der ikke var sket noget alvorligt, før de var kække.

ViaComs CEO , Bob Bakish, der fulgte twitters præsentation under Festival of Media i Montreux tirsdag, mumlede bagefter et indædt ”de burde betale os for al den trafik, vi giver dem, men vi bruger jo selv deres hashtags…”  og så er man jo kommet langt i denne verden 🙂

@solvsteen