Hello Monday lander prestigekunde: Amerikanske NASA

Peter Engholm
25@mail.dk

Den amerikanske rumfartsadministration er ”dygtigere til at launche raketter end digitale platforme”. Og derfor har man søgt bistand fra det danske bureau til hele tre platforme.

NASA har valgt Hello Monday til at hjælpe administrationen med deres digitale kommunikation. I første omgang drejer det sig om to platforme: NASA GeneLAB og NASA Astrobiology – og et tredje følger.

Der bliver således tale om en tre-trins-raket, konstaterer Andreas Anderskou, Group Account Director og Partner på Hello Mondays afdeling i New York:

”I dag launcher vi NASA GeneLab og i starten af 2015 launcher vi NASA Astrobiology. Herefter kommer turen til et projekt for unge rumforskere, som vi ikke kan afsløre mere om på nuværende tidspunkt. NASA er dygtigere til at launche raketter end digitale platforme, så vi er beærede over, at de har valgt Hello Monday til at løse disse opgaver.”

  • GeneLAB er et rumlaboratorium ombord på ISS-rumstationen. DNA opfører sig anderledes i rummet end på jorden, så med den nye platform åbner NASA en database op for forskere i hele verden, som kan sammenligne liv på jorden med liv i rummet. Målet er at forstå liv i rummet og bruge denne viden til at forhindre og helbrede sygdomme på jorden.
  • Astrobiology arbejder på at finde liv i universet. Denne afdeling spiller en central rolle i de fleste store NASA missioner. Gennem Curiosity har de fundet beviser på, at der engang var vand på Mars, og de har gennem Kepler teleskopet været med til at finde næsten tusinde nye planeter. Håbet er at finde potentielle beboelige planeter.

Hello Monday betegner NASA som en mangeårig drøm, der endelig er gået i opfyldelse.

”Når man er et dansk bureau, kræver det tålmodighed, baggrundscheck og en masse papirarbejde at få et samarbejde op at køre, men nu er det lykkedes. Det bedste ved samarbejdet er, at de har tillid til os. Vi ved, vi rører ved digital identitet til en institution, der har ændret vores verdensbillede, men de er åbne over for vores ideer, da de forstår, at konform tænkning – ligesom konform forskning – ikke fører til gode resultater” siger Andreas Anderskou.

Første beta-version af GeneLab-sitet er netop blevet skudt afsted, og både platformen og databasen kommer til at vokse i takt med at nye forskningsresultater kommer ind. Hello Monday har lavet digital identitet, UX, UI, videofortælling og udvikling.