Her er alle Legos far/søn film

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Lego laver mange reklamefilm – men et lidt anderledes koncept er ved at træde frem – senest med en engelsk film.

Lego laver bunker af reklamefilm – men for det meste har de en form, der henvender sig direkte til målgruppen: børn.

Egentlig ikke så mærkeligt – men fornylig har det været fremme, at Lego er på vej ind i en pitch, der formentlig retter sig mod en mere overordnet branding. Om man allerede er ved at tage de første skridt, skal være usagt – Lego er ikke særlig meddelsom om sine marketing-planer – men et koncept under temaet Build Together rummer dog en lidt anderledes tilgang til reklamefilm. Mest præcist udtrykt gennem den seneste reklamefilm, der er lavet i England.

Konceptet Build Together bygger på far/søn relationen og inden for det seneste år har der været en række eksempler på det i først og fremmest USA.

Nu har englænderne så lavet en endnu mere familieorienteret film. Det er sket i samarbejde med det hollandske bureau, We Are Pi, som i forvejen har Lego på kundelisten. Og det er første gang i længere tid, at man i England har kommunikeret så familieorienteret.

I første omgang en film, der retter sig mod julehandlen i England – tiden må så vise, om Lego med konceptet er begyndt at tilføre sin normalt meget præcise markedsføring en mere generel branding.

https://www.youtube.com/watch?v=jGmo7Fzmzac

https://www.youtube.com/watch?v=L5MKTJZWSig

Og så den seneste fra England: