Kan en mobil brygge kaffe? Nu kan den

Peter Engholm
25@mail.dk

I dag er der international premiere på en app fra danske Scanomat, der gør det muligt at brygge sin kaffe via mobilen. Og forhåndsinteressen er anseelig.

(Opdateret). Skeptikerens klassiske standardreplik til smartphonen er ”Ja-ja, det er meget godt alt sammen – men kan den lave kaffe?” – og ja, det kan den nu.

Onsdag den 3. oktober er der premiere på en app fra Scanomat i Kokkedal i Nordsjælland, der er designet til at betjene firmaets seneste kaffemaskine, TopBrewer. Og TopBrewer er også navnet på app’en.

”Vi har været undervejs i halvandet år. Vores tilgang er at redefinere kaffemaskinen. TopBrewer er et minimalistisk design med en hane på en bordplade – resten er skjult nedenunder. Og vi var ikke meget for at lade et stort keyboard tage plads, og derfor gav det god mening at udvikle en app, der gør, at man styrer kaffebrygningen via sin mobil,” siger Frederik Vibe, der er projektleder for app-udviklingen hos Scanomat.

Han tilføjer:

”Med app’en bevarer vi det minimalistiske design i kaffemaskinen, samtidig med at brugeren kan designe sin kaffeoplevelse. Man kan trykke på en knap og få sin kaffe, man kan følge brygningsprocessen, og man indstille kaffen efter egen smag – og gemme den. På den måde kan man få kaffen på den måde, man måtte ønske den, uanset hvor i verden man støder på TopBrewer.”

I første omgang er TopBrewer-app’en udviklet til iPhones og iPod Touch. Og forhåndsinteressen er stor fra bl.a. Wired.com og en række amerikanske techbloggere – samt, ikke uvæsentligt, fra Scanomats multinationale kunder, som klausuler – snarere end stolthed – forhindrer Frederik Vibe i at nævne navne på.

TopBrewer-app’en er lavet i samarbejde mellem Scanomat og app-huset Shape.