Her er Danske Banks nye slogan: Stå stærkere

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip fra torsdagens aviser: Om Danske Banks nye slogan, den nye forbruger efter finanskrisen. Samt om virksomheder bør forbyde medarbejderne at agere på de sociale media

Danske Bank offentliggør i dag i Berlingske, hvad bankens nye slogan bliver: Stå stærkere.

Samtidig fortæller bankens direktør, Tonny Thierry Andersen, at man d. 5. april vil gå i luften med en massiv reklamekampagne, hvilket er ganske naturligt, når man nu har et nyt slogan.

Slogans er ikke noget i sig selv – det er anvendelsen af dem, der skal give styrken. Det gælder dels i forholdet til kunderne, som selvsagt er det vigtigste, men også i kommunikationen. Det er herigennem, man skaber billeder og holdninger i hovedet på forbrugerne.

Derfor bliver det særligt spændende at følge den nye kampagne. For i sidste uge kom det jo frem, at Saatchi & Saatchi har opsagt samarbejdet med Danske Bank efter blot et halvt år, fordi samarbejdet ikke fungerede.

En opsigelse som altså kom, selvom man rent faktisk var kommet i mål med både et nyt slogan og en helt ny kampagne.

Tonny Thierry Andersen forklarer i Berlingske, at kundefokus er det helt centrale for ham i bankens kamp for at komme tilbage i førerpositionen. Derfor bliver filialchefer og medarbejdere fremover i højere grad målt på kundetilfredshed end på økonomi.

“Det er vigtigt for mig, at Danske Bank bliver en bank for alle, og at man oplever, at Danske Bank taler i øjenhøjde med kunderne,” siger Tonny Thierry Andersen.

Han mener, at tilgængelighed og gennemsigtighed er centrale punkter i relationen til kunderne, og dermed bygger han på bankens erklærede kerneværdier, der bl.a. omfatter åbenhed, ærlighed og engagement.

Sune Bang, der er adm. dir. for Kommunikationsbureauet København, konstaterer, at løftet i sloganet kan være ok – men bevisførelse for sloganet er centralt.

“Sloganet vil være en direkte invitation tilden sultne presse til at modbevise det. Det er at invitere til enkelthistorier om, hvordan Danske Bank fik en kunde til at stå svagere,” siger Sune Bang.

Om den nye forbruger efter Finanskrisen

Den nye forbruger køber mindre, men bedre kvalitet. Det mener brandguru John Gerzema, der har skrevet bogen “The Spend Shift”, som tegner et portræt af den ny forbruger, som spirer frem i kølvandet på finanskrisen.

Forbrugeren holder ikke op med at bruge penge, men hendes vaner ændrer sig radikalt. Ifølge John Gerzema kan man se følgende fire nye trends:

Forbrugeren tager det mere stille og roligt og sparer mere op. Den trend kalder han “The Great Unwind”.

Den næste trend “Liquid Life” handler om, at vi nedtoner vores ego og prangende statussymboler.

Tredje trend er, at forbrugerne i fællesskab går sammen for at opnå det de gerne vil have, f.eks. “cowpooling”, hvor en gruppe i fællesskab bestiller kød fra en økologisk landmand.

Sidste trend er af den mere langtidsholdbare slags. Vi holder igen høns i baghaven og skifter ikke bil ud hvert andet år.

Fremtidens forbruger karakteriseres blandt andet ved

  • Vil slet ikke kaldes forbruger
  • Udsøger sig langtidsholdbar kvalitet og shopper som en kirurg med præcision
  • Holder sig til indkøbslisten
  • Går ind i færre og udvalgte butikker
  • Bruger færre minutter på onlineshopping
  • Opfører sig økonomisk fornuftigt som en bank eller virksomhed og hylder princippet: “man skal ikke bruge flere penge, end man tjener”
  • Laver meget mere mad selv (Børsen Pleasure, p. 30-32)

Carlsberg forlænger sponsorat med Odense Boldklub

Carlsberg forlænger sit sponsorat med Superligaklubben Odense Boldklub med en ny 5-årig aftale, der gør Carlsberg til hovedsponsor i den fynske klub.

Dermed fortsætter Carlsberg traditionen med markante sportssponsorater i topfodbold. De sponsorerer også FCK og er landskampspartner for DBU samt sponsor for EM i fodbold og en række klubber i England og Tyskland (Borsen.dk onsdag)

Branchefolk i medierne

Jesper Andersen, medstifter af Social Media Club Copenhagen, plæderer i et indlæg i Børsen for, at ansatte bør have lov til at ytre sig på de sociale medier.

Det er unødvendigt at forbyde medarbejdere at optræde på sociale medier, idet langt de fleste virksomheder allerede har regler for, hvordan man omgås fortrolige oplysninger i et firma. Til gengæld bør man lære de ansatte at udvise rettidig omhu og forstå konsekvenserne af ytringer i sociale medier. Dermed vil man skabe ambassadører for virksomheden, mener Jesper Andersen (Børsen, p. 2).