Her er MobilePays nye bureau

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Danske Bank er i gang med en opdatering af MobilePay – men i modsætning til tidligere er det ikke In2media, der står bag. In2media er dog langt fra ude hos Danske Bank.

MobilePay er ikke blot landets første og største mobil-betalingssystem fra bankerne, men også en af de senere års mest profilerede applikationer herhjemme.

Profileringen ses i også i award-høsten, som siden lanceringen den 7. maj 2013 bl.a. omfatter DIA, e-Handelsprisen og Danish App Award.

Med på holdet fra begyndelsen har været In2media, der har leveret UX og design – men sådan er det ikke nødvendigvis længere. I forbindelse med, at Danske Bank nu ruller en opdatering ud, ses et nyt bureau på holdet: Hello Group. Programmeringen er i øvrigt fortsat i hænderne på Trifork.

Hello Groups involvering betyder dog på ingen måde et farvel til In2media. Valget af et nyt bureau skal i stedet ses som et udtryk for den store betydning, mobil og web har for Danske Bank.

”Vi vil undgå flaskehalse og være agile. Derfor har vi nu to bureauer. Det er udelukkende en kapacitets-betragtning,” siger Thomas Klausbo, der er afdelingsleder for Digital Channels i Danske Banks privatkundedivision

Han tilføjer:

”Vi afholdt sidste år en bureaukonkurrence, hvor tre bureauer kom i finalen. Hello Group vandt, og de er sammen med In2media vores to faste – og ligestillede – bureauer på mobil og web-teknologi.”

Danske Banks forskellige divisioner – det være sig erhverv, privat, storkunder eller private banking – kan selv vælge hvilket af de to bureauer, de vil bruge. Der er ikke tale om en rammeaftale, så der lægges ikke op til indbyrdes konkurrence om opgaverne.

”Det er bl.a. et spørgsmål om hvilket bureau, der i den aktuelle situation har kapaciteten til en given opgave. At det er Hello Group, der har været involveret i den aktuelle opdatering, er ikke ensbetydende med, at In2media ikke fremover kan være bureau på MobilePay. På samme måde som Hello Group også er involveret i andre Danske Bank-projekter,” siger Thomas Klausbo.