Her er tre film, der kan ændre verden

Peter Engholm,
journalist

Alene juryen er interessant. Men det er konkurrencen bestemt også: Skab en film på 60 sek, der kan ændre verden. Se shortlisten til Our Sustainable Future her.

Creative Circle og Our Sustainable Future står for andet år i træk for en usædvanlig filmkonkurrence for unge under 30 år og/eller studerende på videregående uddannelsesinstitutioner.

Konkurrencen sætter fokus på den positive forskel, kreativ tænkning kan gøre for verden, og på, hvordan vi med kreativitet og idéer kan skabe nye visioner for fremtiden. Det usædvanlige ses i den kreative brief: Skab – med udgangspunkt i FN’s verdensmål – en film på 60 sekunder, der kan ændre verden.

Our Sustanaible Future-konkurrencen afholdes i forbindelse med Kreativitetens Dag, nærmere bestemt FN’s Internationale dag for Kreativitet og Innovation den 21. april.

Også juryen, der bedømmer de indsendte film, er interessant. Medlemmerne har selv demonstreret evnen til at lave film i en relativ ung alder, for her er tale om de seneste syv års vinderteams i filmkategorien ved Young Creative Circle Award:

  • 2021 Mathilde Ziegler og Mathias Lynge Nielsen
  • 2020  Joachim Klintfält og Nicolas Housted
  • 2019  Sine Asmussen og Line Sindberg
  • 2018  Thomas Jørgensen Parastatidis og Magnus Mynderup-Jørgensen
  • 2017  Camille Clemmensen og Malene Lyngbæk Olsen
  • 2016  Neela Wedage og Tammes Bernstein
  • 2015  Jeppe Ritz og Louis Pilmark

Juryformændene er Creative Circles formand Dorte Nielsen og næstformand Stig Lauritzen, og juryen har shortlistet disse tre film:

The Stateless ID – skabt af Nicoline Grace Paulsen, Pernille Leger Kristensen, Sofie Schmidt fra DMJX

Carry Your Responsibility – skabt af Christian Skjøtt, Nord DDB, & Marius Dahl, Astralis

Facts About The Clothes Industry – skabt af Emma Schelander Hansen, Julie Leth Hauritz, Kyra Koch og Louise Christina Møller fra UC SYD – Skolen for Visuel Kommunikation

Sidste års vinder blev vist på bl.a. Times Square i New York. Den ære tilfaldt Christian Skjøtt, Nord DDB, med filmen End of the World-credits – og han er, som det ses, også shortlistet i år.

Vinderen offentliggøres på førnævnte FN-dag den 21. april.