Her er vinderne til Danish Design Award 2020

Victoria Dahl Understrup,
victoria@bureaubiz.dk

Danish Design Award 2020 er netop blevet uddelt. Her er alle vinderne.

Danmarks nationale designpris, Danish Design Award, er blevet overrakt og vinderne er fundet. Grundet corona blev prisfesten ikke som vanligt afholdt i Industriens Hus, men i stedet sendt live på Facebook fra Fredericia Furnitures showroom i København.

Christian Bason, administrerende direktør hos Dansk Design Center, understreger behovet for at holde fast i og fremme kreativitet i en pressemeddelse:

”Corona har ændret meget – også formatet for dette års Danish Design Award. Men én ting er sikkert: Design har aldrig været vigtigere. Vi ved, vi får behov for de kreative løsninger, når vi skal genstarte Danmark og verden – derfor har det i år været et helt særligt privilegium at være med til at fejre den forskel, design kan gøre.”

Abelone Varming, administrerende direktør for Design Denmark tilføjer i samme pressmeddelse:

”I kriser som nu kan netop design være altafgørende for, hvordan vi kommer igennem. Danmark er, som internationalt anerkendt designnation, rig på designkompetencer, og hele det danske samfund oplever lige nu en absurd tryktest på disse styrker. Og det virker! Nu handler det om at fokusere på den læring, vi gør os under COVID-19, i forhold til at imødekomme den store krise: Klimaet.”

Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design og hylder virksomheder og designere på tværs af landet. Modsat mange andre awards er kategorierne et budskab i sig selv, der udtrykker nogle af de værdier, som Dansk Design Center ønsker at fremme.

Prisens 15 kategorier spænder fra design, der skaber arbejdspladser eller sparer ressourcer, til design, der skaber bedre sundhed eller udgør et visionært koncept.

Her er en liste over vinderne:

Better learning: Lego Education Spike Prime

Better work: Heegenberger Speculum 

Feel good, furniture: Soft Lounge Chair

Feel good, product: MK1 – E

Game changer: E-Ferry

Healthy life: Empelvic

Liveable cities: P-Hus og Fitness Roof Lüders

Message understood: 360 VR Safari

Outstanding service: Differentiated Mediation Services

Save ressources: SolarSack

Icon ward: Novo Nordisk Insulin Pens

Employment growth: Too Good To Go

Young talent: Julia Sand og Ditte Marie Fog

Visionary concepts: Poosition

Peoples choice: 360 VR Safari