Hjertekampagne virkede for Solgryn på Facebook

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

En million pakker Solgryn og en kampagne på Facebook var ingredienserne i et samarbejde mellem Quaker Oats og Hjerteforeningen.

Der er langt mere opmærksomhed på mænd og hjertesygdomme end der er på kvinder og hjertesygdomme, og det er en problemstilling, som Hjerteforeningen har søgt at øge opmærksomheden på gennem flere initiativer.

Senest er det lykkedes at få det Pepsi-ejede Quaker Oats involveret i elsk Hjertet kampagnen – vel og mærke på et grundlag, hvor der ikke blot er tale om støtte fra et stort firma.

Havregryn er et produkt, som rent faktisk har et budskab omkring hjertet – der er nogle ingredienser, som virker kolesterol nedsættende – og da Quaker Oats står bag Ota Solgryn, så var der en oplagt mulighed for at lave noget sammen under temaet “Good for me, good for you, good for the world,”, der var den store dagsorden ved sommerens festival i Cannes.

Brands skal ville noget mere end blot sælge – de skal have et tilbud om at gøre noget ved mange af både verdens og hverdagens små og store problemer.

”Vi har valgt at støtte op om Elsk Hjertet kampagnen, da vi synes det er en vigtig sag, som vi mener bør få mere fokus, ikke mindst i form af flere forskningsmidler,” siger Mette Klarskov, der er Nordic Brand Manager hos Quaker Oats.

Hun fortsætter: “Samtidig giver det også anledning til at oplyse vores forbrugere om vigtigheden af at tage hånd om sit hjerte bl.a. gennem kosten, hvor havregryn faktisk gør noget godt for hjertet, da de indeholder de såkaldte vandopløselige fibre kaldet betaglucaner, der har vist sig at sænke kolesterolindholdet i blodet. Så både via vores støtte til Elsk Hjertet og vores faktiske produkt er vi glade for at kunne gøre noget godt for hjertet.”

En af ingredienserne i projektet var over en million særlige pakker, hvor det klassiske Ota-logo var gjort til et hjerte. Samtidig havde Quaker Oats involveret sit social media bureau, Patchwork i en Facebook-kampagne, som har givet gode resultater.

Ideen hed “Hjertevenner”, hvor brugerne blev opfordret til at nominere en ganske særlig ven hvis hjerte man ønsker at passe på, og sammen deltog man i konkurrencen om en fælles oplevelse.

Det, der skulle drive aktiviteten, var i mindre grad præmien og i højere grad muligheden for at bruge Facebook til at udtrykke sin taknemmelighed, kærlighed og omsorg for sine bedste venner via Ota Solgryn.

Konkurrencen blev bakket op af elektroniske ”postkort” med hjertevarme budskaber, som blev distribueret via Facebook-statusopdateringer, der let kunne deles med vennerne i den gode sags tjeneste.

Engagement oversteg alle forventninger og viral spredning på hjerte-opdateringerne var 20 gange højere end normalt. Kampagnen opnåede et ugentligt reach på kampagnebudskaberne på 120.000 mod normalt ca. 7.000.

“Der er tale om, at Ota normalt har ca. 7000 unikke brugere om ugen, og det tal blev i snit ca. 120.000 gennem de to måneder, som kampagnen kørte. Vi kan selvfølgelig ikke se, hvor mange af de 120.000, der er gengangere fra uge til uge, men kampagnen nåede helt sikkert ud til adskillige hundrede tusinde flere end normalt,” siger direktør Martin Olesen fra Patchwork.