Hovederne ruller i Visitdenmark

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Opdateret: Den famøse virale film har fået mærkbare konsekvenser. Den adm. direktør har sagt op, men ifølge Bureaubiz’ oplysninger er der også sket fratrædelser længere nede i hierarkiet.

Rygterne begyndte først på ugen. Sagen om Visitdenmarks virale film (Karen 26) med en enlig mor, der søgte faren til sit barn havde udløst fyringer.

Ikke i toppen men længere nede i hierarkiet, hvilket fremkaldte både en undren og en forargelse.

For adm. direktør Dorte Kiilerich havde i den grad forsvaret filmen, før den blev stoppet, og dermed kunne et ansvar kun placeres et sted.

Det ser det så nu ud til, at det trods alt også er blevet. Her til middag er det blevet meddelt, at Dorte Kiilerich har opsagt sin stilling.

Flemming Bruun og Lars Erik Jønsson er pr. dags dato konstitueret som direktion i organisationen, men pressemeddelelsen omtaler ikke Karen 26 med et ord.

Meget tyder på, at der er sket yderligere fyringer. Eller i hvert fald fratrædelser. Men hvem, hvor mange og hvilken sammenhæng der er til sagen med Karen 26 samt Dorte Kiilerich’s af gang har det ikke før her fredag eftermiddag været muligt at få en kommentar til fra bestyrelsesformand, Georg Sørensen.

Omkring Bureaubiz’ oplysninger om flere fyringer siger han:

“Jeg er blevet orienteret om, at der er to medarbejdere, der er fratrådt, men det både tilhører den løbende drift og er personalesager, så jeg hverken kan eller vil kommentere nærmere på dem”, siger Georg Sørensen og understreger, at der på ingen måde er et særligt opgør i gang i kølvandet på Karen 26. Han mener således, det er forkert at tale om, at “hovederne ruller”

“Dorte Kiilerich har selv ønsket at stoppe. Det er en stor beslutning, som jeg naturligvis respekterer og tager ad notam”, siger Georg Sørensen.