Humor og ambitionsniveau holder danske reklamebureauer hjemme

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Danske bureauer får drøje hug fra Tuborg og Ecco, der får deres internationale kampagne lavet af … ja, internationalt indstillede bureauer.

Fredagens Creative Circle Award var en festdag, men midteropslaget i Børsens award-avis var ikke just hentet fra et festskrift, men havde mere karakter af en opsang:

Under overskriften “Dansk navlepilleri koster internationale kunder” beskriver både Tuborg og Ecco, hvorfor de i udtalt grad fravælger danske bureauer til deres internationale kampagner.

“Vi tager dem ofte med på pitch, men de kan ikke særligt tit lave noget for os, som vi kan bruge internationalt. Blandt andet fordi de bruger en humor eller sarkasme, som man ikke kan afkode i udlandet”, siger Tuborg globale marketingdirektør, Helle Müller Petersen.

Bureauernes brug af humor kan virke omvendt proportionel med deres internationale ambitioner, for Eccos kommunikationsdirektør, Claus Kjærgsgaard, siger:

“Nogle enkelte af dem tænker virkelig internationalt, men generelt får man ikke indtryk af, at den danske reklamebranche har ambitioner om at komme ud i verden.”

Helle Müller Petersen ser en svaghed i bureauledelser, der kun består af danskere – der skal flere udlændinge ind.

Sune Bang, adm. dir. i Kommunikationsbureauet København, mener, at niveauet i dansk reklame er så højt, at branchen samlet set burde tage ambitionerne op til revision, mens Kim Boisen, adm. direktør i Robert/Boisen & Like-minded, holder bureauets internationale erfaringer op som gulerod:

“Man arbejder groft sagt med et ekstra nul på marketingbudgettet (…) men selve arbejdet tager jo ikke 10 gange længere tid.”