Huset Markedsføring: Christian Bjerring fratræder med øjeblikkelig virkning

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Steen Jespersen, tidl. adm. dir. i Stryhns, konstitureres som direktør for at sikre bedre balance i økonomien.

Lige godt halvandet år fik Christian Bjerring som adm. direktør og chefredaktør i Huset Markedsføring. Han er nu fratrådt efter aftale med bestyrelsen, og Steen Jespersen – bestyrelsesmedlem af Huset Markedsføring og tidl. adm. direktør i Stryhns – overtager med øjeblikkelig virkning posten som adm. direktør, indtil en ny er fundet.

Bestyrelsesformand Peter Gottfredsen fremhæver over for Markedsføring de forandringer, Christian Bjerring skabte: Nyt navn og design, nyindrettede lokaler, relancering af bladet Markedsføring og et styrket kursusprogram. Men – tilføjer han – desværre er økonomien i forlaget bag Markedsføring forværret, og derfor er der brug for en mere driftsorienteret leder.

2008-resultatet for Huset Markedsføring ser foreløbig ud til at lande på minus 1,5 mio. kr. – og det er forlaget, der trækker tungt ned her. Peter Gottfredsen siger til Bureaubiz:

“Vi fokuserer ikke kun på nedskæringer. Steen Jespersen skal sikre en god balance med omkostninger og indtægter.”

Det er forlaget, der bløder regnskabsrødt – vil man i den situation fastholde den hidtidige dobbeltfunktion som adm. direktør og chefredaktør?

“Ikke umiddelbart. Den konstituerede direktør er ikke kvalificeret til at være chefredaktør, og jeg tvivler på, at den direktørprofil, vi nu leder efter, har den journalistiske baggrund og begavelse, der skal til for også at være chefredaktør,” siger Peter Gottfredsen.

Hvor langt ned i detaljen har bestyrelsen diskuteret forlagets fremtidige udseende?

“Ikke langt. Det bliver nemlig i første omgang Steen Jespersen og Husets Markedsførings ledergruppe, der skal diskutere muligheder og lægge planer”, siger Peter Gottfredsen.

Er det ikke kutyme, at en kommende – og fast – direktør også får lidt råderum …

“Jo, naturligvis – vedkommende står over for både strategiske og taktiske udfordringer, som han eller hun skal træffe beslutninger om. Men i den nuværende situation kan vi ikke vente på, at direktørstillingen er endeligt besat – dén proces kan jo tage nogle måneder”, siger Peter Gottfredsen.