Ikea-annonce blander sig i norsk valg

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Aktualitet kan være et effektivt markedsføringsredskab, og det benytter Ikea sig af, når nordmændene i dag går til valg. Temaet er sofavælgere.

I sidste uge kunne Bureaubiz berette om McCann, der af KL, Danske Regioner og Økonomi- og Indenrigsministeriet har fået til opgave at få flere danskere til at stemme ved kommunal- og regionsvalget den 19. november. 

Nu følger så et svensk bidrag til at få flere til at stemme … i Norge. Ikea går til kamp mod sofavælgerne og opfordrer nordmændene til at “La IKEA-sofaen stå tom i dag.”

“Vi håber, at alle, som har en sofa fra Ikea, lader den stå tom på valgdagen, således at flest muligt afgiver deres stemme. Vi har solgt så mange sofaer i Norge de seneste 50 år, at vi tror på rekorddeltagelse, hvis vi bliver hørt,” siger Odd Rune Bjørge, varehuschef i Ikea Åsane i følge Kreativit Forum.

Han har hængt plakater om i sofa-afdelingenn med et tydeligt budskab om at lade sofaen stå ubrugt på valgdagen, og demokrati-initaitvet er også blevet understøttet af et forhåndsvalg, som varehuset har haft kørende de seneste uger. Her har næsten 5.000 personer deltaget, hvilket svarer til antallet af vælgere i fem meningsmålinger.