Ild, opera og dansende mønter i første større kampagne

Peter Engholm
25@mail.dk

Produktet lægger ikke op til store armbevægelser, men det er netop, hvad der er i Visma Dineros første store kampagne nogensinde. Efter et strategiskift skal brandet spille en større rolle.

”Dinero er kedeligt. Det er et regnskabsprogram.” 

Det er den åbne erkendelse i Visma Dineros kampagnesatsning, der har premiere og samtidig markerer den første ”større kampagnesatsning” i virksomhedens 10-årige historie.

Erkendelsen harmonerer umiddelbart skidt med ild, opera og Frederik Fetterlein. Og det er da også instruktøren i kampagnefilmen, der har misforstået sin opgave. 

Rasmus Jungersen, CMO i Dinero siger om kampagnen, der ruller ud på digitale platforme og TV2 Play.

”Det har været et stort skridt for os. Førhen har vores marketing handlet om at få kunder i butikken her og nu, men det er ikke formålet med denne kampagne. Den skal ikke skabe hurtig omsætning eller give et vildt tilbud, men skabe et bredt kendskab og manifestere vores navn hos dem, der endnu ikke har stiftet en virksomhed. Håbet er, at de så tænker på os, når de en dag springer ud som iværksættere.”

Visma Dinero laver et regnskabsprogram til små danske virksomheder og iværksættere og har 83.000 kunder, Det omsatte sidste år for 130 mio. kr., og adm. direktør Martin Buch Throborg er blandt stifterne.

Bag kampagnen står reklamebureauet Unknown, som tidligere har lavet kampagner, hvor afsenderen forholder sig ærligt og selvironisk til sit produkt. Senest i en kampagne for Wolt, hvor Magnus Millang forsøgte at snige sit eget øl-brand med i Wolts reklame.

Philip Engelund, CEO og partner i Unknown, siger:

”Vi har erfaring med at ærlige kampagner bliver taget rigtig godt imod af forbrugerne. Dinero er et regnskabsprogram. Og alle ved, at regnskab er kedeligt. Så vi siger bare det, som folk tænker. Andet ville være alt for gennemskueligt.” 

Andreas Green Lorentzen, kreativ direktør og partner, tilføjer:

”Der var heldigvis hurtigt konsensus om, at Dinero godt måtte lave lidt sjov med sig selv. Og selvironi er lidt en mangelvare i reklameblokken, så med den ærlige indgang, håber vi at kunne skille os ud fra mængden og styrke tilliden til Dineros  i forvejen stærke brand.”

Kampagnen markerer også et skifte i Dineros marketingfokus. Fremover kommer branding til at spille en større rolle. Dinero har bl.a. lavet ain egen YouTube-kanal Gnist og lancerer til efteråret en podcast.

Filmen er produceret af Kind og instrueret af Magnus Millang.