Influencernes pionér-bureau vokser med markedet

Peter Engholm
25@mail.dk

WeAreCube er ”det første influencer-bureau herhjemme” og blev i 2021 handlet for mere end 55 mio. kr. Bureauet bruger i dag avanceret tech til at spotte de rette influenter, men det er fortsat people based marketing.

Eksemplerne findes, men de er få; At et bureau er med til at definere og opbygge den branche, det er en del af. Det er ikke desto mindre tilfældet med WeAreCube, der under navnet SMAC Agency blev stiftet i 2015.

”Vi var det første influencerbureau herhjemme. Vi scoutede influenter og matchede dem og brands. Og det var mig, der satte honoraret,” siger Pernille Lotus, CEO i WeAreCube og stifter af SMAC.

Influencermarketing har på foreløbig de syv år, bureauet har eksisteret, gennemgået en voldsom vækst og en heftig forandring, men grundproduktet er stadig det samme:

”Vi sørger for, at virksomheder og brands kommer mellem hænderne på indflydelsesrige personer på de sociale medier. I dag er det især Instagram, YouTube og TikTok. Vi er preferred partner for blandt andre Lego og hjælper dem med bedst at udkomme via influencers. Her trækker vi også på vores viden om hvilket content, der flyver bedst på SoMe,” siger Pernille Lotus.

Bureauets egen udvikling har fulgt markedet for influencermarketing

”Vi fik et søsterbureau i 2017, Hippo Management. Et talent-bureau stiftet af den kendte influencer Lakserytteren, Rasmus Kolbe, som er min forretningspartner den dag i dag. Vi fusionerede med Cube i 2019 og blev solgt for over 70 mio. SEK forrige år til IT-virksomheden Syncro Group. Så vi er i dag en del af en større koncern med tech og AI som primært fokus.” siger Pernille Lotus.

Hvordan bruger I tech i jeres hverdag?

”Med bl.a. SaaS-platformen, som man kan kalde Google for influencers. Den søger blandt 130 mio. influencers, og hvad enten dit søgeord er meditation eller mascara, så finder den nichen og de relevante influencers helt ned til 2000 følgere,” siger Pernille Lotus.

Førhen var det manuel søgning eller netværk. I kalder influencermarketing for people based marketing – hvordan harmonerer det med SaaS-platformen?

”Fordi der altid er mennesker bag. Man kan godt tilkøbe Saas-ydelsen uden vores indsigt, integritet og kreativitet. Men selv de største brands giver sig ikke nødvendigvis i kast med det – endnu. Vi ved, hvordan formatet foldes ud. Og vi ved også, at denne type tools ikke endnu kan stå alene,” siger Pernille Lotus.

Hvor foldes de enkelte formater typisk ud?

”Hvis du har tunge budskaber, så YouTube. Hvis det mere handler om product placement, så kan Instagram og TikTok måske være alt rigeligt,” siger Pernille Lotus og uddyber om netop sidstnævnte:

”TikTok-algoritmen har været med til at ændre vores tilgang til SoMe – og smittet af på de øvrige, så Instagram kører reels og YouTube har skabt formatet shorts. På Instagram er 75 pct. af alle dem, man følger, influencers. På TikTok er det blot 27 pct. Og algoritmen gør TikTok til den mest brandvenlige platform.”

Hvordan det? Det lyder umiddelbart mere tilfældigt og uforudsigeligt, når det er indholdet, snarere end personen, man følger …

”Fordi det med content-trenden tager kortere tid for et brand at opbygge en følgerskare på TikTok end f.eks. på Instagram. Og på YouTube varer det endda endnu længere. Desuden skal der bruges en halv dag på at producere otte min. til YouTube, mens det kan tage 1 minut at lave en TikTok-video,” siger Pernille Lotus.

Der findes fullservice reklamebureauer, og – viser det sig – også fullservice influencer-bureauer. Sådan et er WeAreCube, og det skyldes både interne kompetencer og ekstern tilgang.

”For 4-5 år siden var influencers en add-on, nu er den en integreret del af den overordnede marketingstrategi. Vi bliver i stigende grad hyret til at flette influcencer marketing ind, og det stiller naturlige krav til os. Ud over talent-management og at scoute og repræsentere influencers skal vi også kunne rådgive strategisk, projektstyre, time og eksekvere overbevisende, vi skal kunne optimere performance, opsamle data og evaluere,” siger Pernille Lotus.

I er blevet medlem af Creative Club. Hvad er jeres afsæt?

”Flere ting, faktisk. Vi søger et fagligt netværk, hvor vi både kan sparre og blive kreativt inspireret. Dertil skal lægges den professionelle rådgivning, bl.a. på hele det juridiske område,” siger Pernille Lotus.

Pernille Lotus’ bud på tre tendenser inden for influencer-marketing

1. Vi har stadig ikke set toppen

”Vi har arbejdet med influencers i syv år, og det vokser stadig på alle plan. Ikke kun i antal influcencers og omsætning, men også i platforme. Hvert år kommer dukker der nye platforme op. Er det et nyt TikTok? Det skal vi kunne rådgive om.”

2. Metaverset og VR rykker på sig

”Vi skal ikke kun rådgive kunder, men også influencers. Skal en inlfuencer gå efter at have lejligheden ved siden af Snoop Dog i Metaverset? Det er fremtid, men en nær én.”

3. Influencers får egne produktlinjer

”Influencers er egne medieudgivere. De bliver sat på en piedestal og udstikker i stigende grad trends. Måske ligefrem dikterer dem. Og virksomheder kommer til at gå all in med influencers, særligt inden for fashion og beauty. Her vil influencers få deres egne serier og produktlinjer. Jeg kan sagtens forestille mig en Mini Cooper designet af en influencer.”

Artiklen blev første gang bragt i Grakom/Creative Clubs blad: Kommunikationsindustrien