Interesserede købere til De Gule Sider

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Læs om, at De Gule Sider splittes i tre dele og der er interesserede købere til de to af delene. Samt at reklamebranchen har stor betydning for Frederiksberg kommune.

De Gule Sider, der indgav konkursbegæring for 14 dage siden, splittes i tre dele og der er flere interesserede købere, melder kurator Teis Gullitz-Wormslev fra advokatfirmaet Kromann Reumert.

Blandt interesserede købere til onlineforretningen nævner Børsen Eniro Danmark og Jubii, mens Bisnode Danmark og Experian nævnes som interesserede i NN Markedsdata, der formidler virksomhedsinformation.

Der er ikke umiddelbart nogle, der er interesserede i den sidste del, der indeholder 100 forskellige telefonbøger.

40 af de 250 medarbejdere er indtil videre sagt op, og kurator håber, at eventuelle købere kan overtage de resterende 210 suspenderede medarbejdere.

Teis Gullitz-Wormslev siger til Børsen, at det ser lovende ud med et salg og han håber, at salget er afgjort inden jul.

Ifølge Børsens oplysninger forsøgte De Gule Sider allerede inden konkursen at sælge NN Markedsdata for at skaffe kapital til at videreføre onlineforretningen.

Men De Gule Sider løb, ifølge kurator, tør for penge, fordi man ikke var hurtig nok til at omstille sig fra traditionelle telefonbøger til onlineprodukter via internet og mobil (Børsen, p. 20).

Reklamebranchen vigtig for Frederiksberg kommune

I Berlingske er der en historie om, at væksten rykker mere i København end i resten af landet. I den forbindelse er der en oversigt over hvilke brancher, der har stor betydning for udvalgte kommuner.

I oversigten kan man se, at på Frederiksberg er der to brancher, der har mere end dobbelt så stor betydning for kommunen som for landet som helhed.

De to brancher er reklamebranchen og ejendomshandel. I reklamebranchen er der på Frederiksberg ansat 922 personer (Berlingske Business, p. 10-11).