Investering i medarbejdere kostede på bundlinjen hos &Co

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bruttoavancen voksede, men det gjorde personaleomkostningerne også, og bl.a. derfor blev der barberet 5 mio. kr. af sidste års rekordstore overskud.

&Cos nye regnskab kunne ikke helt leve op til sidste års. Men det er egentlig heller ikke så mærkeligt, for regnskabet for 2013 var i særklasse med en vækst på 70 pct. og en overskudsgrad på 34,3.

I 2014 “nøjedes” man med en vækst i bruttoavancen på 12,4 pct., og en overskudsgrad på 19,1. Det giver et plus på 8,6 mio. kr., hvilket fortsat er på et niveau, der vil fremkalde misundelige blikke.

Årsagen til det faldende overskud er bl.a. investering i medarbejdere.

“Vi er dels blevet flere, og væksten i antal medarbejdere har ikke nødvendigvis skullet vise sig i tilsvarende vækst. På et bureau som vores skal der være en travlhed og en puls, som skærper ambitionerne, men kunsten er at finde den rette balance mellem presset og rammerne, og her har vi tilpasset os lidt i forhold til 2013,” siger adm. dir. Mikael Jørgensen og fortsætter:

“Samtidig har vi i The North Alliance (NoA) fået en muskel, som gør, at vi kan investere på et helt andet niveau end tidligere. Det gør, at vi i vores rekruttering kun går efter den øverste hylde.”

Det sidste viser sig f.eks. i en ret solid vækst i den gennemsnitlige personaleomkostning, der nu er på 765.000 kr.

Mikael Jørgensen fremhæver desuden, at bureauet har investeret i set-uppet omkring NoA. &Co har fået to søster bureauet i form af designbureauet Bold Copenhagen og det digitale bureau, Great Works.

“Det går faktisk utroligt godt – bedre end jeg havde turdet håbe på,” siger Mikael Jørgensen.

Nøgletal for &Co

  • Bruttoavance 44,8 mio. kr. +12,4 pct.
  • Bruttoavancen pr. medarbejder 1,4 mio. kr. -8,7 pct.
  • Lønandel 54,7 (44,1)
  • Resultat af primær drift +8,556 mio. kr. -37,5 pct.

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz