Jesper Kunde varsler fyringer

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

2008 bliver et godt år, men i 2009 ser omsætningen ser ud til at blive 25 pct. lavere, og Jesper Kunde tror, året vil ende med halveret overskud.

I fredags optrådte Jesper Kunde med et åbenhjertigt interview i Berlingskes Nyhedsmagasin, hvor han fortalte om bureauets krisepakker, og at man i starten af året opererede med et budgetunderskud.

Krisepakkerne tog sigte på at undgå fyringer.

Men de kommer allerede nu, fremgår det af Børsen. I dag siger Jesper Kunde til avisen, at afskedigelser ikke kan undgås – uden at han dog vil sætte tal på antallet, men han venter dog, at bureauet vil ryge ned på omkring 170 ansatte.

Baggrunden er en omsætning, der ligger 25 pct. lavere – ikke på grund af færre kunder men derimod mindre aktivitet – og desuden tror han at året vil ende med et overskud, der er halveret i forhold til 2008.

Regnskabet er ikke færdigt, men Jesper Kunde venter en omsætningsfremgang på 8 pct. fra 374 mio. kr. og et bundlinje-resultat, der er 15 pct. oppe fra 19 mio. kr.

Jesper Kunde siger videre til Børsen, at 2009 lige nu ser ud til at blive nøjagtigt så slemt, som han havde frygtet.

“Faktisk værre. Jeg havde håbet, at bunden var nået for den økonomiske usikkerhed, men det er den jo ikke”, siger Jesper Kunde.