”Der er rigtig, rigtig mange, der pludselig kan huske, at jeg er fra Danmark og konfronterer mig med det”.
Sådan siger AOLs danske vicepræsident, Jimmy Maymann, til Berlingske efter en uge, hvor integrationsministeriets flygtningeannonce fik stor mediedækning i både Wall Street Journal, Washington Post og New York Times.
Ifølge Jimmy Maymann ser amerikanerne misbilligende på Danmark efter indrykningen af flygtningeannoncen i de libanesiske aviser.
I Wall Street Journal blev en artikel om den danske annonce den mest læste. Washington Post skrev, at Danmark ikke var et tillokkende land for flygtninge. I New York Times var kilder chokerede over den danske behandling af flygtninge.
Også Frederik Preisler er bange for, at Danmarks image tager skade. Han har tidligere udtalt til P1, at Danmark betragtes som et lille aggressivt land, efter kampagnen mod flygtninge.
Direktør i Lead Agency, Kresten Schultz Jørgensen, er ifølge Berlingske dog ikke enig i, at Danmarks omdømme tager skade.
”Branding er langsigtet. De, der elsker Danmark for dansk design, livsform og åbenhed, vil blive ved med at gøre det. Flygtningepoltik er kortsigtet. Man kan være uenig, men det betyder intet for Danmarks renommé”, siger han til avisen.
Det er Jimmy Maymann ikke enig i. Han mener, at Danmarks fremmedfjendlitge ry i bl.a. amerikansk presse risikerer at gå ud over innovationen og de ideer, som Danmark skal leve af:
”55 procent af nye virksomheder i den nye økonomi i USA er skabt af andengenerationsindvandrere. Sergey Brin, som skabte Google, er russisk andengenerationsindvandrer. Steve Jobs, medstifter af Apple havde en syrisk far. Elon Musk, grundlægger af Tesla, er født i Sydafrika. Blot for at nævne tre. Jeg kan blive ved med at remse eksempler op.”
Kilde: Berlingske, p. 15.