Journalister rykker ind i marketing

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

At erklære, at man er ligeglad med salg, virker ikke karrierefremmende i en marketingafdeling. Og så endda i ens prøvetid. Men journalisten i Danske Spil er der stadig – og siden er endnu én blevet ansat.

20 pct. af Danske Licensspils marketingafdeling er journalister. Nå-ja, kan du indvende: Det er 2 ud af de i alt 10, men det er ikke tilfældigt, at de er der, og journalisternes rolle er helt bevidst brandende, ikke sælgende.

Danske Licenspils sammensætning af marketing var en del af historien, da eks-monopolet var på scenen ved Facebooks første danske BrandSummit i København, torsdag.

Denne historie begynder, da Danske Spils monopol blev brudt i 2012. De nye konkurrenter tæller nogle af verdens største spillere på spillemarkedet – og de internationale koncerner har betydeligt flere ressourcer til at udvikle produkter og platforme – også til de 18-34 årige.

Så hvordan får man fat på dem? Ved at opbygge brandet. Og her kommer journalisterne ind.

Også selv om det begyndte skævt, forklarer Jesper Thyssen, der er Digital Manager hos Danske Spil:


”Michael Nielsen – tidl. poker-journalist – var begyndt som Content Marketing Manager. Ved det første møde talte vi om KPI’er og salg – den slags, vi marketingfolk godt kan lide at tale om. Det interesserede ikke ham. Han sagde, at han var ligeglad med salg … ret dristigt at sige i dén forsamling, og det var endda i hans prøvetid. Han var mere interesseret i at gå i dialog med vores kunder og lytte til, hvad der interesserer dem.”

Men i stedet for at hælde Michael Nielsen ud valgte Danske Spil at lytte til ham. Og siden er det blevet til endnu en journalist.

For Danske Licensspils marketingafdeling reagerer i 2015 på flere måder som en klassisk redaktion:

”Vi har godt fat i spillere over 40 år, så det er især de 18-34 årige, vi går efter på Facebook. Sammen med Aegis Dentsu Network har vi et social media-dashboard, der giver os et overblik, hvad der sker lige nu, hvad folk taler om – og det reagerer vi på med det samme. Blandt andet i samarbejde med en tegner,” siger Jesper Thyssen.

Og på spørgsmålet om, hvorfor Danske Spil gør dette – og hvad det gavner – er Jesper Thyssen klar i mælet … og ærlig:

”Vi har grundlæggende overvejet, hvad vores formål er på de sociale medier. Det gjorde vi i 2012, og det var sundt,” siger Jesper Thyssen og tilføjer videre om rykket fra paid til owned media:

”Vi skaber en Brand Preference på Facebook. Det er branding og historiefortælling, og ikke direkte salg. Vi laver content på Oddset, og de unge synes, det er cool.”