JSL-stifter vender tilbage til direktørposten

Peter Engholm
25@mail.dk

Jesper Sehested Lund gør comeback som adm. direktør for mediekoncernen JSL Publications. Direktøren gennem det seneste år bliver ny salgsdirektør.

I september sidste år overlod JSL Publications stifter og hovedejer, Jesper Sehested Lund, posten som adm. direktør til Niels Jørgen N. Skov – og blev selv bestyrelsesformand.

Nu genindtræder Jesper Sehested Lund som adm. direktør, mens Niels Jørgen N. Skov er tiltrådt en nyoprettet stilling som salgsdirektør i selskabet. Ændringen er blevet gennemført for at skabe øget fokus på salg gennem en styrkelse af salgsafdelingen, bl.a. via en øget ressourceallokering.

Selskabet realiserede i 2011 en markant omsætningsvækst primært som følge af en udvidelse af aktiviteterne i JSL Media-koncernen. Man overtog rettighederne til dels at udgive Harlequin-bøger i Danmark, dels at udgive månedsmagasinet Bil Ekspressen.

Derudover erhvervede koncernen de fulde rettigheder til at udgive koncernens magasinbrand Vi med Hund på det norske marked fra norske Aller Media, med hvem Vi med Hund Norge indtil den 30. juni 2011 blev drevet i et 50/50 joint venture.

Om baggrunden for rokaden siger Jesper Sehested Lund:

 ”Den betydelige udvidelse af vores aktivitetsniveau har ført til en markant omsætningsstigning i 2011, mens det desværre kneb med samtidig at holde fokus på indtjeningen. Selskabets indtjening skal bl.a. drives i vejret ved at øge samarbejdet med vores mange annoncører. Niels Skov får til opgave at drive denne vækst fra sin nye platform som salgsdirektør.

Jesper Sehested Lund tiltrådte sidste efterår som bestyrelsesformand for at koncentrere sig om forretningsudvikling og strategi:

”Ved at jeg selv genindtræder som adm. direktør ligger også et klart signal om, at vi i den kommende tid primært vil fokusere vores ressourcer og energi på vores eksisterende aktiviteter.”

Niels Jørgen N. Skov kommer i stillingen som salgsdirektør til at koncentrere sig om de indtægtsgivende aktiviteter, herunder annoncering, men også samarbejde om nye projekter inden for client publishing.

JSL Publications, der har Jens Torpe som bestyrelsesformand, fungerer som JSL Media-koncernens driftsselskab.