Af Bureaubiz og The Orbit Agency

62% tror på varedeklarationer. 17% tror på nisser ...

Små tal kan godt fremstå høje, og høje tal kan godt fremstå små. For eksempel kan det undre, at Varefaktanævnet, der udarbejder vores varedeklarationer ud fra et kompliceret lovkompleks, ikke fremstår mere troværdige, end at kun 62% tror på dem.

Til sammenligning tror næsten 2 ud af 10 på nisser.

Hvis 38% af os ikke tror på varedeklarationerne, hvorfor er der så ikke nogen, der klager til Forbrugerrådet Tænk over pebernødder eller de 100 millioner æbleskiver, de indtager? De smager ikke af æble, og de kommer heller ikke i skiver. Og skiverne, de er lige så runde som pebernødderne, der hverken indeholder nødder eller peber.

Hos Forbrugerrådet Tænk har man heller ikke opdaget fejlen. Selvom de for nylig førte en sag mod Ægte Mayonnaise, har de ikke lagt sag an mod pebernødder. Måske det skyldes, at de tabte Mayonnaisesagen?

Big Data, Small Data, irrelevant info, buzz-words og anekdoter i et lunefuldt sammensurium bragt til dig af Bureaubiz & The Orbit Agency. Sammen med Norstat har vi lavet en analyse, hvor vi spørger et repræsentativt udsnit af danskerne om deres holdninger og adfærd i julen og kombineret det med data fra: Danmarks Statistik og Forbrugerrådet Tænk

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club